El rei Felip VI, positiu per covid

L'estat de salut del monarca "és bo" i s'han suspès totes les seves activitats oficials en els pròxims set dies

ARA
2 min
El missatge del rei Felip VI

MadridEl rei Felip VI ha donat positiu per covid-19 després de presentar símptomes lleus des d'aquest dimarts a la tarda, segons ha informat la Zarzuela en un comunicat. L'estat de salut del monarca "és bo", però s'ha procedit a suspendre totes les activitats oficials en els pròxims set dies, durant els quals romandrà en aïllament. Tot i això, la casa reial ha precisat que mantindrà la seva activitat institucional telemàticament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comunicat també explica que tant la reina Letícia com la infanta Sofia no presenten ara com ara símptomes i "podran seguir amb les seves activitats previstes amb normalitat, segons les normes establertes". Amb tot, la casa reial afegeix que totes dues se sotmetran "als protocols de seguiment previstos en aquests casos".

Entre els actes de l'agenda que el rei Felip VI haurà de suspendre hi ha la trobada que havia de mantenir aquest dimecres al Palau de la Zarzuela amb el president de Bòsnia i Hercegovina, Zeljko Komsic, així com el posterior dinar, en què també havia de participar la reina. Komsic sí que s'ha reunit amb el president espanyol, Pedro Sánchez, aquest matí. Aquest dijous Felip VI tampoc podrà participar en l'entrega del XVIII Premi d'Economia Rei d'Espanya a l'economista Manuel Arellano, ni tampoc rebre el conseller delegat d'Airbus, Guillaume Faury, a la Zarzuela.

Sánchez ha enviat un missatge d'ànims a Felip VI a través de Twitter. "Espero que els símptomes siguin lleus i pugui recuperar aviat la normalitat", ha afirmat.

El positiu de Joan Carles I

Precisament, ara fa una mica més d'un any que el rei emèrit Joan Carles I també va donar positiu per covid i, tal com va avançar l'ARA, va ser ingressat en una clínica a Abu Dhabi, país on resideix després de fugir de l'Estat davant les causes judicials obertes. En una visita al seu pare als Emirats, les infantes Elena i Cristina es van vacunar quan la seva franja d'edat encara no estava oberta a Espanya.

stats