Política 21/07/2018

"Moriré sent del PP": Santamaría, davant dels compromissaris, en 10 frases

"Si els afiliats no m'haguessin donat el seu suport no seria en aquesta tribuna"

Dani Sánchez Ugart / Gerard Pruna
2 min
Soraya Sáenz de Santamaría mostra un vano amb la bandera espanyola davant dels compromissaris del PP / EFE

MadridLa candidata a la presidència del PP Soraya Sáenz de Santamaría s'ha dirigit aquest dissabte als 3.082 compromissaris que aquest matí decidiran entre ella i Pablo Casado el nom del nou president de la formació conservadora, en un discurs enfocat a presentar-se com la candidata de la militància i a reivindicar el seu llegat i el de Mariano Rajoy al govern espanyol. Santamaría, que ha fet una campanya defugint la confrontació directa amb els seus rivals interns, ha mantingut en el seu discurs aquesta tònica, tot i que ha enviat algun dard soterrat al seu rival. Aquestes són algunes de les seves frases més destacades:

  1. "Els afiliats m'han portat davant vostre com la més votada per les bases. Soc, per tant, la seva candidata, i vull ser la vostra presidenta. La de tothom"
  2. "No vull que el meu partit s'assembli a una altra cosa ni jo pretenc ser una cosa que no soc. Soc la Soraya, la del PP. El meu partit és el PP"
  3. "No veig cap company com un adversari. Els meus adversaris són els mateixos que els del Pablo. Són els socialistes, els populistes i els independentistes"
  4. "L'única tristesa que sento avui és no haver pogut arribar aquí amb una candidatura d'integració. Probablement la principal responsable soc jo [...]. Jo sempre tindré espai per integrar tots els companys. Al meu costat sempre hi haurà lloc"
  5. "Si fa 15 dies els afiliats no m'haguessin donat el seu suport majoritari, us puc assegurar que jo no seria en aquesta tribuna [...]. Seria a la teva llista, Pablo, si m'ho haguessis demanat"
  6. "Allà on hi ha un regidor del PP hi ha una bandera d'Espanya. A Pontons, a Irun, una de molt gran a Ceuta i Melilla"
  7. "Vull un partit que es renovi i que creixi de baix a dalt. Que ampliï la base i on se sentin còmodes tots aquells des de la dreta fins al centre [...]. Som el gran partit de centre-dreta europeu"
  8. "Mai de la vida militaré en cap altre partit. Jo moriré sent del PP"
  9. "Som un partit honrat, que hem patit les conseqüències dels que se n'han aprofitat. Hi ha qui diu que hem perdut vots per raons ideològiques o de govern. Jo dic que hem perdut vots per una qüestió que té nom de corrupció [...]. No en tenim més que altres partits, però ens ha pesat més"
  10. "Han sigut uns altres els que ens han fet fora amb una moció de censura injustificable i injusta de la mà del més nociu que hi ha al nostre país: l'independentisme. He defensat sempre la unitat d'Espanya [...] i per això em van portar als tribunals. Els senyor Torra em va posar una querella criminal per negar-me a fer que se saltés la llei. I us diré una cosa: amb molt d'honor. Diu el meu marit que ho posi al currículum: querellada per defensar la unitat d'Espanya"
stats