Política 01/04/2016

Les negociacions PSOE-Podem-C's començaran la setmana que ve

El PSOE no descarta que hi participi Sánchez. Iglesias encapçalarà l'equip de Podem, que reclama primer una reunió bilateral amb els socialistes

Ara
2 min
Rivera, Iglesias i Pedro Sánchez

MadridLes negociacions finalment trepitgen l'accelerador. Però no ho fan tal com voldria cap dels partits. El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha anunciat aquest divendres que la setmana que ve començaran les reunions a "tres" amb Ciutadans i Podem. El partit morat reclamava que primer de tot es reunís el seu equip negociador, encapçalat per Pablo Iglesias, amb el dels socialistes, un pas al qual no està disposat Ferraz. Amb tot, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, vol fer també un pas endavant i participar en les negociacions si és necessari en algun moment. Segons fonts socialistes, les reunions començaran previsiblement ja el pròxim dilluns 4 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hernando s'ha mostrat optimista sobre les reunions "a tres". En declaracions al Congrés, ha assegurat que espera que puguin "superar les dificultats" i arribar a acords. Amb tot, admet que el procés "no serà fàcil". Després de reunir-se amb Iglesias dimecres, Sánchez es va mostrar optimista inicialment i va dir que veia més a prop la formació de govern que no pas la convocatòria d'eleccions. Però després d'una roda de premsa d'una hora va admetre que arribar a un acord era "gairebé impossible".

Podem reclama que el PSOE "cedeixi" i negociï amb ells primer, sense tenir en compte tot l'acord amb C's. Però els socialistes mantenen que el seu partit no trencarà l'acord amb Cs, vigent "per activa i per passiva". S'obren només a "millorar-lo i complementar-lo" amb els acords amb Podem.

Iglesias ha apujat avui el to contra Sánchez i l'ha advertit que si no cedeix "no quedarà més remei que anar a eleccions". I és que malgrat les gesticulacions d'aquesta setmana, en el fons no ha canviat res i Podem i C's es continuen vetant l'un a l'altre. El líder del partit taronja, Albert Rivera, ha advertit també aquest divendres que el pacte amb el PSOE "està viu" i és "la base" de tota negociació. El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, li ha replicat que, "aritmèticament, C's és un partit bastant inútil".

stats