Política 15/12/2016

El Govern manté "intacte" el compromís amb el referèndum i garanteix que la cimera serà el 23 de desembre

Neus Munté veu "impensable" que es pugui impedir una reunió i constata que l’'operació diàleg' és "fictícia"

Acn
2 min
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va comparèixer ahir en roda de premsa després de la primera reunió ordinària del nou executiu.

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, ha assegurat que el compromís del Govern de culminar el procés amb un referèndum es manté "intacte" després de la suspensió del Tribunal Constitucional (TC) de la resolució de JxSí i la CUP sobre un referèndum unilateral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a 'El Matí de Catalunya Ràdio', Munté també ha garantit que la cimera per al referèndum amb agents polítics, econòmics i socials es manté en el 23 de desembre com estava previst, i ha considerat "impensable" que es pugui impedir una reunió per parlar sobre aquesta qüestió.

La també portaveu del Govern ha constatat que l’'operació diàleg' és "absolutament fictícia". "No pot ser que s’omplin la boca de diàleg però les mans les tinguin plenes d’amenaces d’inhabilitació i situacions judicials", ha afegit.

Munté ha assegurat que la cimera es farà el 23 de desembre "independentment del que es digui des de Madrid", però no ha revelat l’ordre del dia de la trobada al·legant que encara no està tancat.

La consellera ha afirmat que una possibilitat és celebrar la cimera al Parlament, lloc on sempre s’ha reunit el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, però tampoc ha donat per segur ni el lloc ni l’hora de la trobada i ha considerat "prematur" parlar sobre què ha de sortir de la cimera.

En referència a l’anomenada 'operació diàleg', Munté ha constatat que es tracta d’una operació fictícia, tenint en compte el context actual, i ha recordat que la suspensió del TC arriba poques hores abans que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, declari davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Tot i així, Munté ha assegurat que el Govern manté l’oferta de diàleg i ha defensat que l’executiu català "ho ha demostrat en moltes ocasions".

stats