Política 08/03/2015

De Gispert creu que Unió i Convergència aniran juntes al 27-S, tot i que sigui un "moment complicat"

Després que Josep Rull definís aquest dissabte Convergència com un partit "nacionalista", en comptes d'utilitzar el terme 'independentista', de Gispert creu que "això facilita que CDC i UDC puguin anar juntes"

Europa Press
1 min
Núria de Gispert, presidenta del Parlament, conversa amb Artur Mas a la cambra.

BarcelonaLa presidenta del Parlament i membre d'Unió Democràtica (UDC), Núria de Gispert, ha assegurat aquest diumenge que creu que el seu partit i Convergència (CDC) concorreran junts a les eleccions al Parlament del 27 de setembre, tot i que les relacions d'ambdós partits estiguin passant per un "moment complicat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el coordinador general de CDC, Josep Rull, definís aquest dissabte al seu partit com a "nacionalista", en comptes d'utilitzar el terme 'independentista', de Gispert ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press que "això facilita que CDC i UDC puguin anar juntes".

"Problemes n'hem tingut sempre, en els 35 anys que portem junts", ha remarcat la presidenta del Parlament, que ha destacat que veu la independència com un instrument.

Ha afegit que, al llarg de les tres dècades d'acord entre CDC i UDC, hi ha hagut "moments molt complicats, i ara pot ser que sigui un moment complicat".

Després de ressaltar que abans de prendre qualsevol decisió els dos partits de la federació hauran de debatre-ho en profunditat, ha afegit: "Jo crec que, en aquest punt, CDC està facilitant el camí".

stats