Política 05/09/2021

Omella fa una crida al diàleg abans de la Diada

ARA
2 min
Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola.

BarcelonaL’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Joan Josep Omella, va reflexionar sobre el diàleg en la seva carta dominical prèvia a la Diada. “Cal escoltar-nos els uns als altres, perquè en això consisteix el diàleg”, va afirmar Omella en una glossa tituladaEscoltar-nos per caminar junts. “Sense una escolta profunda no hi ha interacció ni relacions consistents ni, de bon tros, un diàleg. En moltes esferes de la vida, saber escoltar és un valor fonamental, és un pas previ a intervenir, a proposar, a decidir, a actuar”, va continuar l’arquebisbe de Barcelona, que va considerar que “l’escolta respectuosa podria ser la clau per resoldre molts conflictes de la nostra vida privada, social i política”.

“La primera fase d’un projecte en comú és escoltar. Però sovint tenim la sensació que parlem molt, però que escoltem poc”, va lamentar Omella, que va recordar la coneguda preocupació del papa Francesc per fomentar “la cultura de l’encontre [sic]”, que resumeix dient que és urgent “construir ponts i no murs”. “En molts discursos, el Sant Pare remarca que convé desenvolupar una cultura de l’encontre [sic], no només entre persones, sinó també entre pobles i cultures allunyades”, va apuntar l’arquebisbe de Barcelona. “Enfront de la societat individualista, destaca la bellesa de la proximitat i de la interacció com a vies de construcció d’una societat alternativa”, va afegir Omella. “Benvolguts germans i germanes, que aquesta Diada sigui una veritable jornada d’encontre [sic] fraternal cap a una comunió que respecti la diversitat”, va concloure el cardenal arquebisbe de Barcelona.

Les paraules d’Omella arriben després que el papa Francesc avisés que “la unitat nacional mai s’assolirà sense la reconciliació dels pobles” i instés Espanya a “reconciliar-se amb la seva història”.

stats