CANVI DE CICLE
Política 23/09/2013

Junqueras: "Si Duran tingués una alternativa a la independència, no ens l’amagaria, deu ser que no hi és"

El líder d'ERC avisa a 'El matí de Catalunya Ràdio' que no acceptarà a CiU una pregunta amb resposta múltiple per a la consulta

Ara
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha referit aquest dilluns durant l'entrevista que li ha fet Mònica Terribas a 'El matí de Catalunya Ràdio' a l'article del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, a 'La Vanguardia' en què defensa que hi ha alternatives a la independència o a l'assimilació. "Segur que ell anirà a negociar amb el govern espanyol per la via oportuna i segur que ens portarà una superoferta que ens posarà sobre la taula", ha ironitzat el líder dels republicans, que ha afegit que el democristià "ja ens explicarà quina tercera via hi ha". "Si Duran tingués una alternativa, segur que no ens l'amagaria, deu ser que no hi és", ha afegit Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, ha avisat que no estarà d'acord amb CiU si pretén fixar una pregunta per a la consulta amb resposta múltiple. "ERC entrarà al Govern si hi ha data propera, com a molt tard, el 2014, amb una pregunta clara que es contesti amb un sí o un no", segons ha defensat que inclou el pacte d'estabilitat. "Estem fent un referèndum, no un test!", s'ha exclamat. Així, ha avisat que els republicans no volen especular sobre la possibilitat que Artur Mas no ho compleixi: "ERC es dedicarà a ajudar el Govern perquè compleixi els seus compromisos i convoqui una consulta propera amb una pregunta clara i binària".

Així, Junqueras ha assegurat que "ERC defensarà amb totes les seves forces la independència de Catalunya" i ha assegurat que "s’ha de respondre la carta de Rajoy convocant el referèndum". Així, s'ha mostrat a favor del diàleg, tot i que, "perquè sigui fructífer, ha de ser un diàleg entre iguals". Per tant, "la millor manera seria un diàleg entre l’estat espanyol i un futur estat català".

La Hisenda pròpia va massa lenta

De la mateixa manera, el líder d'ERC s'ha mostrat preocupat pel ritme amb què s'està edificant la Hisenda pròpia. "Estem convençuts que la Hisenda pròpia va més lenta del que hauria d'anar", ha explicitat, i ha afegit: "Ens preocupa i ho hem traslladat al Govern".

stats