Política 08/06/2015

Joana Ortega obre la porta a la ruptura amb CDC en una entrevista a 'El Periódico'

"Mai s'ha de descartar cap escenari, però no treballo per aquest escenari", diu la vicepresidenta del Govern, que afegeix que "no entendria" que el 'no' s'imposés en la consulta interna d'Unió, malgrat que reconeix que ella hagués fet una altra pregunta

Ara
1 min
Josep A. Duran i Lleida, Josep Maria Pelegrí i Joana Ortega van reunir-se dilluns a la seu d’Unió amb els dirigents de CiU per analitzar el resultat de les municipals.

Barcelona"Mai s'ha de descartar cap escenari, però no treballo per aquest". Així respon la vicepresidenta del Govern i dirigent d'Unió, Joana Ortega, en ser preguntada sobre l'eventual ruptura amb CDC si manté el rumb independentista. Ortega afirma en una entrevista a 'El Periódico' que "no entendria" que el 14 de juny, en la consulta interna d'Unió, s'imposés el 'no', com defensen els sobiranistes del partit, que retreuen l'excessiva "ambigüitat" de la pregunta redactada pel secretari general del partit, Ramon Espadaler, i acceptada per un comitè de govern dividit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Precisament, Ortega admet que ella hagués optat per una altra pregunta, que no ha volgut concretar. Però també afirma que el redactat de la pregunta no és ambigu. Diu que votarà 'sí' al "procés", entenent "procés" com "el que decidiran que sigui els catalans", sense més concreció. També convida a "fer una reflexió" i "ser capaços de llegir en profunditat" la pregunta als històrics del partit que, com la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i l'expresident Joan Rigol, s'han posat al costat dels sobiranistes.

stats