Política 12/07/2012

El PP amenaça de presentar al ple una proposta pròpia de pacte fiscal “singular i bilateral”

Camacho critica que Artur Mas no s'hagi mogut del seu plantejament inicial, tot i que celebra que hagi fet un "pas enrere en la Hisenda pròpia"

O. March / S. González
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha lamentat que el Govern "no s'hagi mogut des del plantejament inicial" de pacte fiscal i ha advertit que es reserva "el dret a presentar" una proposta pròpia al ple del Parlament del 25 de juliol d'un finançament "propi, singular i bilateral" amb l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha reiterat que el PP està disposat a negociar però no a adherir-se a la proposta de concert econòmic que fa el Govern i ha explicat que en les properes 48 hores el PP estudiarà el document del Govern per valorar si presenten esmenes o bé aposten per la seva pròpia proposta, que considera "realista, viable" i amb garanties d'evitar un procés "frustrat". La dirigent popular ha celebrat que Artur Mas hagi fet "un pas enrere en la Hisenda pròpia per a Catalunya" i hagi dit que "no toca" parlar de cap pla B ni d'eleccions anticipades.

Camacho ha volgut justificar les mesures que ahir va presentar Mariano Rajoy per afrontar la crisi davant la "delicada i greu" situació econòmica i social i ha avançat la predisposició del govern espanyol a fer un millor repartiment de l'IVA. El PP està arreglant en sis mesos el desastre que el PSOE ens va deixar després de set anys de govern", ha afirmat la líder popular, que ha destacat que a hores d'ara l'estat espanyol té un deute de 977.000 milions d'euros.

"Responsabilitat, serietat i màxima col·laboració". Aquesta és la petició que ha fet la presidenta del PP de Catalunya a la resta de partits. També ha carregat contra l'actitud que ha tingut el PSC durant la cimera perquè Pere Navarro ha dedicat part de la seva intervenció a criticar les mesures de Rajoy i afirmar que Espanya està intervinguda. "Són les seves polítiques les que ens han deixat en una situació de penúria, crisi i ruïna", ha etzibat.

stats