Política 28/09/2019

La parella d'un dels membres dels CDR detinguts: "El meu company no forma part d'una organització terrorista"

La defensa de cinc dels acusats diu que les acusacions no se sostenen "des d'una lògica jurídica"

Ara
2 min
El jutge decreta presó incondicional per als set CDR

Barcelona"Vaig sentir un cop, vaig veure llum sota la porta i vaig pensar que ens estaven robant les bicicletes". Així ha recordat l'Anna, la parella d'un dels set membres dels CDR detinguts dilluns per la Guàrdia Civil, com van entrar els agents del cos a casa seva per endur-se el seu company acusat de terrorisme i tinença d'explosius. "Tinc un huracà dins, no em pensava que pogués passar mai això", ha lamentat. En una entrevista al programa 'El suplement', de Catalunya Ràdio, l'Anna ha explicat que una desena de guàrdies civils van entrar de matinada al seu pis de Sabadell, on viu amb el Xavi (la seva parella ara en presó preventiva a Soto del Real) i els seus dos fills.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tot eren cops i crits. El centre de la porta va anar caure i vaig sentir: «Al terra!»", ha recordat l'Anna. Un cop els agents van entrar al domicili, van portar-la a l'habitació amb els seus fills. "Ens van dir que els nens i jo quedàvem al marge", ha afirmat. Després van recomanar-li que avisés els seus pares perquè se'ls enduguessin. L'Anna ha criticat que durant l'escorcoll els policies no van explicar-li de què estava acusada la seva parella i ha relatat que es van endur tot tipus de dispositius digitals. "Als llapis de memòria només hi trobaran fotos de viatges. S'avorriran molt", ha afegit.

El Xavi va trucar a l'Anna des de la comandància de la Guàrdia Civil a Tres Cantos (Madrid). "Vam parlar un minut i mig", ha dit. Aquest va ser l'últim contacte que ha tingut amb la seva parella. L'Anna ha negat rotundament que el seu company formés part d'una organització terrorista. "Evidentment que no", ha sentenciat. En aquest sentit, ha dit que ara té por que l'assenyalin pel carrer, tot i que assegura que no renunciarà a res i tornarà a penjar llaços grocs al carrer.

Després de la conversa amb l'Anna, l'advocat d'Alerta Solidària Xavier Pellicer també ha valorat les detencions a 'El suplement'. La defensa de cinc dels set membres dels CDR en presó preventiva ha denunciat que han patit irregularitats durant les detencions. Per exemple, assegura que no se'ls va facilitar un advocat d'ofici en alguns casos fins a les 48 posteriors a l'arrest. "Es van fer interrogatoris il·legals sense la presència d'un advocat i sense haver dormit a les sis de la matinada", ha reivindicat Pellicer.

"Un relat malaltís i kafkià"

En aquest sentit, l'advocat de la defensa considera que "des d'una lògica jurídica les acusacions no se sostenen per enlloc" i només es poden entendre "des d'una lògica política". Per a Pellicer, les detencions dels membres dels CDR acusats de terrorisme responen a una "campanya de màrqueting" per a les pròximes eleccions generals del 10-N i són un "avís per a navegants" de cara a les possibles mobilitzacions després de la sentència de l'1-O.

En qualsevol cas, ha descartat que els acusats formessin part d'una organització terrorista i ha insistit que en els comunicats de l'Audiència Nacional no es concreta que es trobessin explosius als domicilis dels membres dels CDR. "Les acusacions són molt febles i se sostenen en filtracions", ha reivindicat, i ha qualificat la investigació de la justícia espanyola de "relat malaltís i kafkià".

stats