Publicitat
Publicitat

El Parlament d'Eslovènia reclama una "solució pacífica" per a Catalunya i el respecte al dret a l'autodeterminació

Els comitès d'Afers Europeus i d'Exteriors voten per unanimitat una resolució que diu que "l'ús desproporcionat de la violència és inacceptable"

Els comitès d'Afers Europeus i d'Exteriors del Parlament d'Eslovènia han aprovat una resolució que reclama una "solució pacífica" per a Catalunya i el respecte al dret a l'autodeterminació d'acord amb "les normes vàlides i els principis de les lleis internacionals". El text, que s'ha aprovat per unanimitat, diu en referència a l'1-O que "l'ús desproporcionat de la violència és inacceptable", tant per protegir l'estat actual com per intentar assolir la independència. Els diputats expressen explícitament el seu "suport al dret universal a l'autodeterminació de les nacions".

Que Eslovènia es posicioni clarament a favor de Catalunya té un significat especial, ja que últimament els sectors independentistes catalans han posat com a model a seguir el procés d'autodeterminació eslovè, que va fer una DUI però la va suspendre sis mesos per poder negociar, amb l'única excepció dels 10 dies de guerra amb Sèrbia.

¿Són comparables el Procés i la via eslovena d’independència?

Segons el també eurodiputat liberal, Madrid "s'equivoca rebutjant el diàleg i utilitzant un llenguatge d'humiliació". "La situació està bastant clara" i "el pitjor" que el govern espanyol pot fer és "amenaçar" i "pensar en represàlies", diu Vajgl. A més li retreu que no hagi reaccionat abans, "anys enrere", i assenyala, en aquest sentit, que el govern de l'Estat "té responsabilitats". Per al polític eslovè l'anunci fet per Puigdemont dimarts és "correcte" i suposa una oferta "justa".

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT