Protagonista col·lateral

El diputat de la CUP a qui han linxat pel jersei de la sogra

Dani Cornellà ja va ser criticat per anar amb espardenyes amb vetes i amb un marcelino al Parlament

2 min
Cornellà, al Parlament amb el jersei que li va regalar la sogra

BarcelonaEl diputat de la CUP, Dani Cornellà (Girona, 1979), feia públic dijous que havia contractat un assessor d'imatge. "El que importa és la manera de vestir, res més!", deia a X, en què se'l veia vestit amb camisa i americana. Era la seva irònica resposta, aprofitant el dia dels Sants Innocents, a les crítiques que ha rebut per la seva vestimenta al Parlament. Concretament per un jersei de llana que li va regalar la seva sogra i que es va posar en l'últim ple de l'any.

Aquell dia, la seva intervenció sobre la sequera va quedar eclipsada pel linxament que va patir a les xarxes, en les quals desenes d'usuaris el van acusar de falta de respecte a la cambra per portar aquest jersei. "Parlava de la sequera i la gent criticava la meva vestimenta", lamenta Cornellà, que assegura que el vídeo va superar les 300.000 visualitzacions. La seva resposta, en la qual va dir que seguiria vestint igual i mai es posaria corbata, superaria el mig milió. "Mai havia tingut tantes visites", afirma rient.

No és el primer cop que l'ataquen per la seva manera de vestir. El diputat recorda que ja se'l va criticar per anar amb espardenyes de vetes, després per portar un jersei vermell conegut com a marcelino en homenatge a l'exlíder sindical de CCOO, que ja va lluir a la COP26. "Intento comprar roba de proximitat, de productors del país amb valors socials", subratlla l'exalcalde de Celrà, que avisa als seus haters que per Reis ha demanat un altre marcelino, que serà el tercer, a l'empresa d'Olot que els ha recuperat. "Una manca de respecte al Parlament seria deixar l'escó buit i no treballar", replica.

Cornellà, a la COP 26 amb representants de pobles indígenes.

Cornellà revela que la seva sogra s'ha assabentat de la polèmica per les amigues. "Ha rigut i li ha fet il·lusió el comentari de Quim Torra, felicitant-la". I és que l'expresident, així com alguns diputats d'ERC i Junts, han mostrat suport al cupaire.

L'exalcalde de Celrà, on va governar amb majoria absoluta del 2011 al 2021 (fins que va ser elegit diputat al Parlament), ja es presentava sovint al consistori amb xandall i samarreta del Barça. "És com vaig més còmode i mai ningú em va fer cap retret, només em posava camisa per casar gent del poble", explica. "La roba hauria de ser un tema secundari, jo no miro la gent per com va vestida", afegeix per tancar el debat.

stats