Política 21/11/2013

El Parlament demana per unanimitat paralitzar el projecte Castor

La moció, presentada per ICV-EUiA, ha inclòs una esmena de CiU, que ha demanat incloure un matís en el text ecosocialista: demanar el tancament "si l'activitat d'injecció i extracció de gas no ofereix un cent per cent de certesa i seguretat"

Roger Mateos / Albert Solé
1 min
La plataforma marina del magatzem de gas Castor

BarcelonaEl Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous per unanimitat una moció en què es demana "l'aturada definitiva i permanent" del projecte Castor −el magatzem de gas, el gasoducte i la planta d'operacions terrestres–. La moció ha estat aprovada per 128 vots a favor, cap abstenció i cap vot en contra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La moció la presenta ICV-EUiA, però aquest redactat final ha estat acordat amb CiU per poder tenir la majoria, tot i que s'han pactat altres esmenes amb altres partits. L'esmena de CiU és un matís important, ja que els ecosocialistes volien que el Parlament demanés el tancament del Castor en tots els casos, i al final s'ha afegit "si l'activitat d'injecció i extracció de gas no ofereix un cent per cent de certesa i seguretat que no es tornaran a reproduir terratrèmols de la mateixa magnitud o superiors als produïts".

La iniciativa també planteja demanar a l'estat que en cas de desmantellament del projecte es compleixin "totes les garanties i requeriments de seguretat i ambientals" i s'inclogui un "pla de restauració amb un calendari que compti amb la participació de la Generalitat".

stats