Política 12/01/2015

Nova retallada de subvencions públiques als partits polítics

La majoria del Congrés de Diputats dóna llum verda a una retallada del 20% de les atribucions per a enviaments de propaganda electoral. La mesura s'emmarca en la llei de control financer dels partits polítics

Efe
2 min

MadridLa majoria del Congrés de Diputats ha donat aquest dilluns el vist-i-blau a una retallada del 20% de les subvencions per a enviaments de propaganda electoral que reben els partits, que es suma a la reducció del 40% de les ajudes públiques per a les formacions aplicada en els últims anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha avançat el secretari general del grup parlamentari popular, Jose Antonio Bermúdez de Castro, a la sortida de la última reunió de la ponència de la llei de control financer dels partits polítics, el dictamen de la qual s’aprovarà dimecres en la Comissió Constitucional del Congrés. A més d’aquesta retallada addicional, la nova llei prohibirà les donacions d’empreses als partits polítics i deixa en 50.000 euros —la meitat que ara— la donació màxima de persones físiques. Es tracta, segons ha explicat Bermúdez Castro, de separar per sempre “el món de la política, del món dels negocis”.

La llei també establirà que les ajudes públiques als partits no vagin aparellades a les pujades de l’IPC i altres indicadors econòmics sinó als pressupostos generals de l’estat, i en concret, a la despesa social, que mai podrà superar.

El dirigent popular confia que els serrells de la llei que queden pendents fins a la comissió de dimecres no siguin una “excusa” perquè alguns partits, en referència al PSOE, no donin suport a la norma en la que, ha assegurat, s’han inclòs propostes de l’oposició. “Hem fet una llei que espero que sigui de tots, d’autoexigència de tots els partits”, ha dit.

En aquest sentit el PSOE s’ha mostrat optimista sobre els passos que s’han donat, ja que segons el portaveu de la formació a la ponència, Antonio Prada, s’han incorporat “gran part” de les seves esmenes, encara que hi ha qüestions que segueixen pendents.

stats