Política 03/07/2017

El PDECat tanca files amb Baiget i afirma que el compromís del conseller amb el referèndum és "sòlid"

Marta Pascal assegura que ningú pot donar "lliçons" al Partit Demòcrata i recorda que tenen quatre inhabilitats i una consellera querellada per les urnes

Núria Orriols
2 min
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en roda de premsa

BarcelonaEl Partit Demòcrata surt en defensa de Jordi Baiget. En roda de premsa, la coordinadora de la formació, Marta Pascal, ha expressat el seu suport al conseller d'Empresa i Coneixement després que hagi manifestat dubtes sobre el referèndum, un dia abans de l'acte de garanties de la consulta, en una entrevista al diari 'El Punt Avui'. "Tota la confiança en el conseller i en el seu compromís amb el referèndum", ha dit. Pascal ha assegurat que la formació ja ha demostrat que "no fallarà" en aquest Procés i que no es pot posar en dubte la seva determinació. A parer seu, ho demostra la "trajectòria històrica" del partit: "No és just assenyalar a ningú. Tenim quatre inhabilitats i una consellera querellada, queda clar que no fallarem". "Arribarem fins al final", ha sentenciat, i ha afegit que ho faran amb el conseller Baiget dins l'executiu català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Pascal, qui dubti del compromís del PDECat ho fa amb "mala fe". En aquest sentit, ha assegurat que el conseller potser "no s'ha expressat bé" però que el coneix "políticament" i està al costat del president, Carles Puigdemont, en el full de ruta cap al referèndum. "Ni una fissura", ha sentenciat.

Així, ha cridat a la "unitat" entorn de la consulta sobre la independència i ha dit que el PDECat "no caurà en una picabaralla" sobre unes declaracions. "No hi ha ningú que pugui donar cap lliçó de res al Partit Demòcrata [...] el seu compromís és sòlid", ha dit.

Pascal també ha afegit que a aquestes alçades del Procés no es pot acusar el PDECat de no estar disposat a tirar endavant la consulta i ha criticat que algú vulgui posar l'"ombra de dubte" sobre el partit que lidera. "Si hi ha un rostre que manifesta el compromís i el coratge és la consellera Meritxell Borràs", ha defensat, i ha recordat que és l'únic càrrec del Govern que té una querella pels preparatius del referèndum en iniciar el procés d'homologació de les urnes.

La llei de referèndum, demà

Sobre la llei de referèndum que es presentarà demà al Parlament, Pascal ha assegurat que abans de fer valoracions s'esperarà a conèixer de forma concreta la norma però ha dit que els diputats encarregats d'elaborar-la han treballat amb "molta honestedat". Així, ha defensat que el referèndum es pugui emparar en la legalitat internacional que el mateix estat espanyol ha ratificat en diversos tractats.

Pel que fa a l'enquesta de 'La Vanguardia', que dona 23 diputats al PDECat, Pascal s'ha defensat afirmant que la demoscòpia ja s'ha demostrat que falla, com va ser el cas de les eleccions nord-americanes amb Donald Trump o el referèndum del Brexit. "Les enquestes poden ser volàtils", ha conclòs, i ha explicat que el PDECat treballa per definir bé el perímetre ideològic del partit. De fet, aquest dissabte la formació celebra un consell nacional extraordinari per tancar tots els serrells interns un any després de la creació del nou partit.

stats