Política 23/06/2014

Passaport denegat a un menor per signar amb les quatre barres

Un noi de 16 anys denuncia, en un escrit remès a l'ARA, que un funcionari de la policia espanyola va exigir-li esborrar el que interpretava com un símbol polític

Ara
1 min

BarcelonaL'Anthony Corey Sànchez Alberto, un jove de 16 anys, va anar el divendres 20 de juny, acompanyat de la seva mare, a les dependències de la Policia Nacional a Sabadell per renovar-se el passaport. En un parell de setmanes tenia previst viatjar als Estats Units i li urgia el nou document. "Tot anava perfectament fins que faig la meva signatura. En aquell moment el funcionari se la mira i ens diu que no es poden fer símbols, que el que jo havia fet era la senyera", explica el jove, en un escrit de denúncia a què ha tingut accés l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tant ell com la seva mare van argumentar que les quatre ratlles incloses a la signatura no representaven les quatre barres de la senyera. Fins i tot ell va mostrar al funcionari el seu DNI, en què apareix aquesta signatura. Però la persona que els atenia seguia negant-se a validar la firma. La presència d'un superior que es va presentar poc després no va resoldre res. El jove va haver de marxar sense haver-se pogut renovar el passaport i va haver de quedar-se a l'espera que la Policia Nacional a Sabadell faci la consulta a nivells superiors per saber si pot autoritzar aquesta signatura.

stats