Pau Juvillà fa públic que té càncer

El diputat de la CUP defensa a Twitter la necessitat de trencar el "tabú" sobre la malaltia

2 min
Pau Juvillà durant el judici per no retirar un símbol en suport als presos polítics del despatx de l'ajuntament a la Paeria

BarcelonaLa CUP va anunciar dilluns que Pau Juvillà no podria continuar desenvolupant la seva activitat política habitual perquè patia un problema de salut. Amb tot, va refermar la seva voluntat d'intentar mantenir el seu escó esgotant totes les vies davant l'ordre de la JEC de retirar-l'hi. Aquest dimecres, el diputat ha fet públic en un fil de Twitter que pateix càncer, i ho ha fet, ha explicat, amb la intenció de trencar el "tabú" sobre la malaltia malgrat que això comporti exposar part de la seva "intimitat".

"El meu padrí va morir, tal com deia ma padrina, «d'un mal dolent». Els meus pares li van posar nom: càncer –hi explica el diputat anticapitalista–. Crec que també he estat presoner d'aquest tabú i m'he plantejat què havia de fer". Amb l'esperança que fer-ho públic "serveixi per a quelcom", ha decidit explicar el seu cas. "En els últims 15 anys m'han trobat dos tumors, però he tingut sort: les dues troballes han estat de casualitat i s'ha pogut actuar a temps –continua–. Fa un mes me'n van trobar un altre i va començar novament l'angoixa i la urgència en les proves".

Per aquest motiu no pot mantenir la seva activitat política com a secretari tercer de la mesa del Parlament. Ahir la CUP va proposar el diputat Carles Riera per substituir-lo. "El context actual a la mesa requereix d'una disponibilitat immediata a la qual jo, ara, no em puc comprometre, i una claredat que a dies no m'és fàcil", explica.

El diputat ha detallat que segueix un tractament per superar la malaltia, ha enviat un agraïment a les "mostres de suport" i ha posat en valor el sistema de sanitat pública. "Durant aquests 15 anys he estat un usuari massa assidu de la sanitat pública i puc assegurar que és magnífica, sempre m'he trobat ben atès, amb professionalitat i empatia". I conclou: "Cuidem-la, dotem-la de recursos, defensem-la. Visca la vida".

stats