Política 30/06/2014

Pedro Sánchez insta Mas a desdir-se del 9-N i "respectar la legalitat"

L'aspirant a secretari general del PSOE amb més avals nega ser el preferit de l'aparell socialista enfront Madina i Pérez Tapias

Ara
1 min

BarcelonaEl candidat a liderar el PSOE Pedro Sánchez ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "no convoqui" la consulta del 9-N, que "respecti la legalitat" i que s'uneixi a aquells que proposen una reforma de la Constitució en clau federal. Segons Sánchez, aquesta reforma ha de basar-se en tres pilars: "la sobirania nacional resideix en el poble espanyol, el principi d'igualtat i solidaritat entre territoris i el reconeixement de la diversitat i singularitat de cadascun dels territoris d'Espanya". En declaracions a RNE, ha rebutjat també la possibilitat de recuperar la marca PSOE a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Sánchez ha sortit al pas d'aquells que el descriuen com l'home preferit de l'aparell socialista, després que s'hagi situat com l'aspirant a la secretaria general del partit que ha recollit més avals per a les primàries. Sánchez ha replicat en to irònic que el seu "aparell" és el Peugeot 407 amb el qual ha recorregut Espanya durant vuit mesos per donar-se a conèixer entre la militància.

En declaracions a Onda Cero, Sánchez ha remarcat que el seu aval "és la feina feta" aquests mesos, ja que ha "fet molts quilòmetres per Espanya". Sobre el seu avantatge en avals per damunt dels altres dos candidats, Eduardo Madina i José Antonio Pérez Tapias, ha subratllat que l'important és transformar aquests avals en una alta participació en les primàries socialistes del 13 de juliol.

stats