Política 17/06/2017

El PSC tindrà tres membres a l'executiva del PSOE: Núria Parlon, Carlos Ruiz i Paco Boya

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i l'alcalde de Viladecans formaran part de la comissió permanent de Pedro Sánchez

Marc Toro / Maiol Roger
1 min
Antoni Poveda, Núria Parlon, Adriana Lastra i Carlos Ruiz a l'acte d'aquest dimarts a Cornellà de Llobregat

MadridPedro Sánchez ha volgut premiar el suport del PSC amb tres socialistes catalans a la seva nova executiva. Aquest dissabte al vespre s'ha confirmat que el primer secretari d'Unitat d'Aran, exsenador i exdiputat al Parlament, Paco Boya, serà el secretari de muntanya del PSOE –un nou càrrec enfocat al món rural–, alhora que en els últims dies ja s'havia avançat que l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, serà responsable de l'àrea de cohesió social i integració, i que l'alcalde de Viladecans, Carlos Ruiz, ocuparà la secretaria d'indústria, comerç i turisme. Tant Parlon com Ruiz formaran part, a més, de la comissió permanent de Sánchez. Un fet que reforça el pes que el PSC tindrà al PSOE –manté tres membres a l'executiva però l'òrgan serà més reduït que l'anterior– i assegura a Miquel Iceta una persona de la seva confiança (Ruiz) a la cúpula de Ferraz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda de l'executiva, el PSC comptarà amb 18 membres al comitè federal del PSOE: 7 que demà seran ratificats al mateix congrés i 8 que seran ratificats al pròxim consell nacional del PSC; Miquel Iceta com a primer secretari; el diputat al Parlament Pol Gibert, en representació de les joventuts socialistes, i l'exdiputat al Congrés Roman Ruiz, que entrarà al comitè federal a petició de Sánchez. La resta de membres del PSC a l'òrgan són Antonio Balmón, Meritxell Batet, Jaume Collboni, Teresa Cunillera, Salvador Illa, Núria Marín, Pere Navarro, Sara Jaurrieta, José Luis Jimeno, Cristina López, Lluïsa Moret, Joan Rangel, Diana Salvadó, Esteve Serrano i José Zaragoza.

stats