Política 26/07/2014

Sánchez reclama una Espanya federal en el primer discurs com a nou secretari general del PSOE

Els més de mil delegats reunits al congrés federal extraordinari aplaudeixen l'elecció del líder socialista

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. EFE

MadridPedro Sánchez ja és nou secretari general del PSOE. No ha calgut cap votació aquest dissabte, n'hi ha hagut prou amb l'aclamació dels 1.036 delegats reunits aquest cap de setmana al congrés federal extraordinari, a Madrid. Després de la consulta de fa 15 dies, en què va sortir escollit Sánchez per sobre d'Eduardo Madina, ja no calia la votació. Perquè el secretari general sigui proclamat directament després dels resultats en els propers congressos, el PSOE modificarà l'article 5.1b dels seus estatuts. D'aquesta manera, a partir d'ara, els pròxims secretaris generals de la formació sempre s'escolliran per vot individual, secret i directe, dels militants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el primer discurs com a flamant secretari general del PSOE, Sánchez ha reclamat una Espanya federal. Aquest diumenge pronunciarà un discurs més exhaustiu que definirà el seu programa. Tot i això, avui ja ha volgut agrair a Pere Navarro i a Miquel Iceta que donin suport a una tercera via. "Vull una Espanya que sigui unida i diversa", ha assegurat.

Sánchez s'ha compromès a canviar el partit (el lema del congrés és "Canviant...") i ha assegurat que "no li tremolarà els pols per fer fora els corruptes del PSOE". A banda, s'ha compromès a estar menys a Ferraz i més al carrer, a les autonomies. Ha recordat el seu compromís de celebrar cada any una executiva oberta a la militància a cada comunitat. "Cal accelerar el pas", ha recordat als militants.

stats