DRET A DECIDIR
Política 18/01/2013

Navarro sobre la declaració de sobirania: "No tenim cap responsabilitat en aquest tema"

Deixa entreveure que el PSC no se sumarà a la resta de partits catalanistes i es desmarcarà de la declaració parlamentària. Després que Junqueras l'instés a ser valent, Navarro replica que el PSC "no tolerarà pressions d'aquest tipus", i adverteix ICV està fent "el joc brut" a CiU

M.colomer
2 min
Navarro, durant la comissió interparlamentària del PSC

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha deixat entreveure aquest divendres al matí que el seu partit es desmarcarà de la resta de formacions del catalanisme polític i no subscriurà la declaració de sobirania que debatrà el Parlament la setmana que ve. En una intervenció en la comissió interparlamentària del PSC, amb la presència a primera fila de Carme Chacón, Navarro s'ha rentat les mans de cap responsabilitat en el debat entorn de la declaració: "Ens sentim poc o gens pressionats", ha afirmat el líder del PSC, que, simultàniament a la cimera amb CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP al Parlament, ha afegit: "No tenim cap responsabilitat en aquest tema".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres no som qui hem de treure de dificultats el Govern", ha etzibat Navarro, que veu en la declaració de sobirania "desesperació i fugida endavant" del president de la Generalitat, Artur Mas, per tapar que el seu executiu és "incapaç d'afrontar la situació" econòmica. De fet, ha deplorat que el primer ple sigui per debatre sobre sobirania i no per debatre sobre mesures per superar la crisi.

Torpedes a ERC i ICV-EUiA

Navarro no ha estalviat crítiques tampoc contra ERC i ICV-EUiA. Després que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, hagi instat els socialistes a ser valents per sumar-se al consens pel dret a decidir, Navarro l'ha advertit: "No tolerarem pressions d'aquestes característiques. Ningú és millor o pitjor patriota en funció de la proposta que defensa". Però també ha disparat contra ICV-EUiA i ha acusat els ecosocialistes de fer "el joc brut a CiU" quan demanen als socialistes que abandonin posicions immobilistes en benefici del consens pel dret a decidir.

Encara més, Navarro ha apel·lat als federalistes d'ICV perquè contribueixin a enfortir la proposta federal del PSC. S'ha tornat a comprometre amb el dret a decidir, però sempre que la consulta pugui ser acordada, legal i vinculant. "No n'hi ha prou amb una consulta de qualsevol manera i sense garanties", ha etzibat. La intervenció de Navarro ha evidenciat que s'allunya el miratge de 107 diputats dels 135 que hi ha al Parlament units per tirar endavant el referèndum d'autodeterminació.

stats