MOBILITZACIONS
Política 19/10/2014

Qui ha reunit més gent a plaça de Catalunya, els sobiranistes o els unionistes? Compara les imatges

La Guàrdia Urbana comptabilitza 110.000 persones en la concentració sobiranista d'Ara és l'hora, mentre que el 12 d'octubre va afirmar que hi havia 38.000 persones a l'acte unionista

Ara
1 min
Aspecte de la concentració a la plaça de Catalunya aquest 19 d'octubre / ACN

BarcelonaLa plaça de Catalunya s'està convertint últimament en un escenari habitual de mobilitzacions de signe molt divers. Així, el diumenge 12 d'octubre va tenir-hi lloc una concentració unionista convocada per Societat Civil Catalana per rebutjar el procés, mentre que aquest diumenge 19 d'octubre la plataforma Ara és l'hora, formada per l'ANC i Òmnium, l'ha defensat en l'acte Fem un pas endavant. Qui ha aconseguit reunir més gent?

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El veredicte de la Guàrdia Urbana és clarament favorable a la mobilització sobiranista, ja que hi ha comptat 110.000 persones, mentre que a la unionista va afirmar que hi havien anat 38.000. Les imatges, però, també són ben explícites. Així, la concentració del 12 d'octubre amb prou feines va omplir el centre de la plaça i, a més, amb evidents clapes a la zona del fons. Per contra, en l'acte del 19 d'octubre la densitat de gent a la plaça ha estat força superior i, igualment, els voltants i els carrers adjacents també es veuen força més plens.

stats