Política 27/10/2016

Podem abandona l'hemicicle del Congrés perquè Pastor nega la paraula a Iglesias

El portaveu del PP, Rafael Hernando, ha acusat el líder del partit lila de rebre "4 milions" de dictadors

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridTensió total al Congrés en el tram final del debat d'investidura de Mariano Rajoy aquest dijous. Tota la bancada d'Units Podem ha abandonat l'hemicicle després que la presidenta de la cambra, l'exministra Ana Pastor, retirés la paraula a Pablo Iglesias. El líder de la formació lila volia respondre per al·lusions al portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, que l'ha acusat de "vendre Espanya" a "dictadors".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pastor ha decidit no donar-li cap torn de rèplica per al·lusions després que Hernando es reafirmés i acusés Iglesias de finançament il·legal: de rebre exactament 4 milions d'euros de les "dictadures" de Veneçuela i l'Iran. La presidenta del Congrés ha tallat el micròfon a Iglesias i, indignat, el líder de Podem ha demanat a tota la seva bancada que marxés de la cambra.

Pablo Iglesias, en el moment d'abandonar l'hemicicle amb la resta de diputats d'Units Podem

"El que ha passat avui és molt greu", ha assenyalat Iglesias en declaracions als periodistes ja als passadissos del Congrés. El líder de Podem ha lamentat que Pastor, "que fins ara havia complert bé les seves funcions, avui s'hagi demostrat que està al servei del PP". "És un mal començament per a una investidura, amb un perfil autoritari des de la presidència del Congrés", ha conclòs Iglesias.

stats