Política 15/11/2014

Pablo Iglesias defensa el dret a decidir, però amb un procés constituent a tot l'Estat

Critica l''esquerrovergència' i denuncia que el PP i CiU són de la mateixa casta i es retroalimenten

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El nou secretari general de Podem, Pablo Iglesias, en l'acte de clausura de l'assemblea constituent del partit al Teatro Nuevo Apolo de Madrid. EFE

MadridPablo Iglesias ha dedicat la part final del seu primer discurs com a secretari general de Podem a fer una defensa aferrissada del dret a decidir, però amb un procés constituent a tot l'Estat "per obrir el cadenat del 78". "Jo dic que des de la defensa del dret a decidir s'ha de poder decidir sobre l'economia. I en un moment en què estem en un bucle enfront de l'immobilisme del PP i els crits al sol de l''esquerrovergència' nosaltres diem: discutim de tot i amb tots un procés constituent per obrir el cadenat del 78", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de Podem s'ha declarat espanyol, però ha assegurat que està "fart d'una concepció d'Espanya agressiva, una concepció que diu als ciutadans quina llengua han de parlar o de quina nació s'han de sentir".

"No som tan diferents"

Però Iglesias ha volgut matisar que no hi ha tantes diferències entre Madrid i Catalunya. En aquest sentit, ha fet una comparació entre rics i pobres amb xifres molt similars. "No som tan diferents", ha repetit fins a dos cops.

El nou secretari general de Podem, que va cridar a la desobediència després de la suspensió del 9-N i que en el seu manifest fundacional ja defensava el dret a decidir, ha criticat que el PP apel·li a la legalitat en aquests moments. "Deu ser que ells compleixen molt la legalitat, quins nassos...", ha dit entre riures del públic reunit al Teatro Nuevo Apolo de Madrid en l'acte de clausura de l'assemblea constituent del partit. "Potser és polèmic, però jo crec que el PP i CiU són partits de la casta i es retroalimenten", ha afegit.

stats