Política 07/02/2013

Trias i Duran creuen que Rajoy hauria de cobrar més

L'alcalde de Barcelona, que ingressa 143.000 euros anuals, creu que és un "escàndol" que el president espanyol guanyi 72.600 euros. El líder d'Unió, amb un sou superior als 100.000 euros, diu que els salaris de la política "són insuficients"

Joan Faus
1 min
Xavier Trias i Josep Antoni Duran i Lleida aquest dijous a Madrid en la seva intervenció en el fòrum 'Smartcity. Fòrum de la nova ciutat' / EFE

MadridL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el batlle que més cobra d'Espanya −un total de 143.000 euros anuals: 111.000 com a alcalde i 32.000 per a dietes com a president de l'Autoritat Metropolitana de Barcelona− ha considerat aquest dijous que és un "escàndol", en el sentit de ser massa baix, el sou del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que guanya 72.600 euros, és a dir, la meitat que ell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció en un esmorzar informatiu a Madrid, Trias ha criticat així que l'executiu central vulgui limitar, en la reforma local que prepara, el sou dels alcaldes. "Em sembla abstracte i sorprenent que el que els preocupi sigui qui cobra més. Abaixar-se el sou pot portar problemes", ha dit Trias davant l'atenta mirada de l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, el tercer sou d'alcaldia més elevat d'Espanya (95.000 euros).

Per la seva banda, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que també ha assistit a l'esmorzar, ha donat suport a la proposta de Trias i també ha considerat que Rajoy hauria de cobrar més. "Els sous de la política són insuficients, però entenc que és un debat que avui la societat espanyola no està disposada a acceptar. En comparació amb altres països, és un sou baix", ha dit Duran, que guanya més de 100.000 euros anuals pels seus càrrecs com a diputat al Congrés dels Diputats i a Unió.

stats