CLAVEGUERES DE L’ESTAT
Política 05/03/2021

Qui pot tenir por amb Villarejo fora de la presó?

El comissari jubilat torna a amenaçar des de l’Audiència Nacional: “Els desemmascararé a tots”

3 min
José Manuel Villarejo ensenyant el seu carnet de la Policia Nacional davant de l'Audiència Nacional. Ha reivindicat que és un comissari jubilat i no un excomissari, que ningú el va fer fora del cos.

MadridCom una teranyina, les causes que envolten José Manuel Villarejo han anat abraçant cada cop més gent. Tots els poders de l’estat, també els econòmics i mediàtics, estan sota sospita. El comissari jubilat va advertir ahir a les portes de l’Audiència Nacional, després de sortir dimecres de la presó, que té la intenció de defensar-se fins a les últimes conseqüències. “Els desemmascararé a tots”, va assegurar cobrint bona part del seu rostre, abillat amb una mascareta amb la bandera d’Espanya, una gorra i un pegat a l’ull per un ictus que, segons va dir, va patir perquè no tenia calefacció a la cel·la d’Estremera, on ha passat gairebé tres anys i mig. Però qui pot tenir por de Villarejo?

Félix Sanz Roldán

Villarejo es presenta com a víctima de l’exdirector del CNI

El comissari jubilat va presentar-se ahir com una víctima de l’exdirector del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán, que va descriure com un “gran lord protector de la Corona que no ha estat molt hàbil a l’hora de protegir el seu senyor”, en referència a Joan Carles I -Villarejo va ser absolt en el seu primer judici per injúries a l’excap del CNI-. Durant les pròximes setmanes es dedicarà a estudiar tota la informació del total de 30 peces on està imputat, ja que fins ara no disposava d’un ordinador a la cel·la. És més, va assegurar que ell no és autor de cap de les filtracions dels últims anys i que moltes vegades l’han escorcollat nu per esbrinar si tenia un mòbil. El primer que farà és demanar tota la informació, que en la seva majoria està encriptada per ell mateix.

El PP de Mariano Rajoy

El cas Kitchen implica Fernández Díaz i l’expresident espanyol

Villarejo tindrà aviat també una cita al Congrés en el marc de l’operació Kitchen. Haurà de comparèixer igual que l’expresident espanyol Mariano Rajoy, l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i l’extresorer del PP Luis Bárcenas, la presumpta víctima d’aquesta trama parapolicial. El comissari jubilat no va voler ahir entrar en draps bruts, però va defensar que ell sempre ha actuat per defensar “l’interès públic” i “estratègic” d’Espanya. El seu objectiu és deixar clar que ho va fer tot com a agent. De fet, va mostrar davant la premsa el seu carnet de la Policia Nacional en què figura com a “comissari jubilat”. “Vull deixar clar que jo mai vaig ser un policia normal, mai vaig tenir un despatx i gairebé totes les meves feines privades eren condicionades per l’interès públic”, va dir.

Dolores Delgado

La fiscal general de l’Estat va reunir-se amb Villarejo

El PSOE va ser justament el partit que va posar més traves al fet que Villarejo comparegués al Congrés. Finalment ho va haver d’acabar acceptant per la pressió de tota la resta de grups. Què tenia per amagar? “El PSOE m’ha fet guanyar pasta i el PP no ha fet més que donar-me pel cul”, deia el comissari jubilat en un dels àudios de la Kitchen.

Amb ell a la presó, es van filtrar el 2018 una sèrie d’àudios que esquitxaven directament la llavors ministra de Justícia Dolores Delgado durant la seva època com a fiscal. Avui, els àudios encara persegueixen Delgado. L’ara fiscal general de l’Estat es va reunir dimecres, just quan Villarejo va sortir de la presó, amb la cúpula d’Okdiario, propera al comissari jubilat. El resultat hauria sigut una entrevista, però Podem, ERC i EH Bildu ja han demanat la compareixença de Delgado al Congrés perquè hi veuen draps bruts. Segons Villarejo, “emissaris del PSOE i Podem” van oferir-li la llibertat si testificava “contra polítics”.

L’Ibex-35

Surten a la llum les vergonyes de grans empreses espanyoles

La teranyina de Villarejo també està acorralant grans empreses de l’Ibex com el BBVA, Iberdrola, La Caixa i Repsol, que haurien contractat els serveis de l’empresa d’espionatge del comissari per dirimir posicions de poder i tenir informació privilegiada. El cas més investigat fins ara és el del BBVA, en què Villarejo hauria intervingut fins a 16.500 trucades per boicotejar l’entrada de Sacyr a l’entitat. El banc, de fet, va fer 52 pagaments durant 14 anys al compte de Villarejo. El comissari jubilat va detallar ahir que aquesta era la forma de procedir, ja que no podia accedir als fons reservats.

Poder mediàtic

El marit d’Ana Rosa Quintana i Inda, imputats

El marit de la famosa presentadora de Telecinco Ana Rosa Quintana s’enfronta a fins a vuit anys de presó acusat d’obtenir informació reservada a través de Villarejo per pressionar un exsoci per un deute. Es tracta d’una de les tres peces que impliquen els negocis del comissari jubilat que pròximament seran jutjades a l’Audiència Nacional. També està imputat el director d’Okdiario, Eduardo Inda.

stats