El PP cessa el vicesecretari de comunicació arran de la denúncia per maltractaments

Dilluns la presidenta de Noves Generacions, Irene Pardo, el va denunciar per un delicte de lesions en l'àmbit de la violència de gènere

2 min
Albert Fernández Saltiveri, al centre de la foto, entre Alejandro Fernández i Daniel Serrano

BarcelonaEl PP ha cessat el vicesecretari de comunicació, Albert Fernández Saltiveri, arran de la denúncia per presumptes maltractaments que va presentar la presidenta de Noves Generacions, Irene Pardo. Tal com va avançar l'ARA aquest divendres, la denúncia contra Saltiveri es va presentar dilluns per un delicte de lesions en l'àmbit de la violència de gènere. El partit va tenir constància dilluns mateix de la denúncia i va decidir traslladar el cas al comitè estatal de drets i garanties de la formació, que li va obrir un expedient. Fins ahir, però, el PP no l'havia cessat del seu càrrec a la direcció a l'espera del que resolgués el comitè de garanties. Aquest dissabte, però, els conservadors han informat en un comunicat que han decidit apartar-lo de totes les seves funcions al partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És la segona baixa que té la direcció d'Alejandro Fernández en poques setmanes arran de dues denúncies per presumptes maltractaments. La primera va ser abans de la campanya electoral del 14-F, quan es va fer públic que el llavors secretari general del PP, Daniel Serrano, estava sent investigat per una presumpta agressió sexual a una companya del partit. Serrano va ser apartat de totes les seves funcions. I ara ha sigut el cas de Saltiveri. En la denúncia, Pardo reporta una sèrie de lesions que hauria patit fruit de les agressions del fins ara vicesecretari de comunicació del partit.

De cara a les setmanes vinents, està previst que el partit afronti una reestructuració en profunditat de la seva cúpula arran d'aquests dos casos, però també per culpa dels nefastos resultats del 14-F. Dissabte passat, Saltiveri també va ser cessat del seu càrrec com a assessor de la Diputació de Barcelona del grup popular. Segons van explicar aquest divendres diverses fonts a l'ARA, el detonant de la seva destitució van ser els mals resultats als últims comicis catalans. Una ordre que va venir directament de Génova.

stats