El PP crida a mobilitzar-se diumenge vinent contra l'amnistia a totes les capitals de província de l'Estat

Feijóo avisa que el partit "no callarà" davant el "retrocés democràtic més gran de la història d'Espanya"

3 min
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a la Junta Directiva Nacional del partit

MadridEl PP continua l'ofensiva contra l'amnistia al carrer i ha convocat concentracions diumenge que ve, 12 de novembre, a les 12 del migdia a totes les capitals de província de l'Estat. El líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, ho ha anunciat aquest dilluns davant la junta directiva del partit reunida a la seu del carrer Génova de Madrid. "No callarem i advertim que la societat espanyola està més unida que mai", ha afirmat Feijóo.

Fonts dels populars han explicat que, a diferència dels actes de partit convocats fins ara contra la mesura de gràcia a Madrid, Toledo, Màlaga o València, les convocatòries de diumenge estan obertes a altres formacions o organitzacions que s'hi vulguin sumar. Diversos barons del PP han defensat a l'entrada la mobilització al carrer i la necessitat que la formació ho abanderi.

"Us puc assegurar que continuarem. No ens silenciaran, no ens faran callar i no ens aturaran. Continuarem treballant per l'estat de dret a Espanya", ha dit Feijóo davant la plana major del partit. La primera concentració que va impulsar el PP va ser el diumenge 24 de setembre després que l'expresident José María Aznar fes una crida a la mobilització al carrer.

Des d'aleshores, PP i Vox han rivalitzat al carrer per capitanejar el malestar per la negociació del PSOE amb l'independentisme. La ultradreta va aplegar 100.000 persones fa dos diumenges a la plaça Colón de Madrid, una manifestació convocada per la societat civil amb absència del PP. L'endemà els populars van confirmar que sí que serien, al costat de Vox, a la del 18 de novembre a Cibeles. Ja van coincidir a la convocada per Societat Civil Catalana a Barcelona, però Feijóo va evitar la foto al costat del líder de la ultradreta, Santiago Abascal.

Ara bé, les mateixes fonts del PP asseguren que les protestes davant les seus del PSOE que van començar divendres no són el seu model i se'n desmarquen. Aquest dilluns a les 20 del vespre, n'hi ha de convocades a diverses ciutats de l'Estat: Se'n faran a la seu estatal socialista del carrer Ferraz de Madrid i la del PSC a Barcelona, al carrer Pallars.

Aquestes convocatòries, impulsades a través de les xarxes socials, tenen al darrere organitzacions vinculades a la ultradreta. Les d'aquest vespre les promou el moviment juvenil 'Revuelta', que ha rebut el suport explícit de Vox. En roda de premsa aquest dilluns, Abascal les ha avalat i ha advertit que "aniran a més". "Els espanyols faran tot el que estigui en les seves mans, utilitzant tots els mitjans legítims per impedir aquest cop", ha dit.

Fonts del PSOE han denunciat les "coaccions, amenaces i crits de 'Visca Franco'" que es produeixen davant les seves seus i han avisat que no els faran "acovardir". Els socialistes demanen "al PP i als seus aliats de la ultradreta neofeixista que condemnin aquests atacs" i denuncien la "deriva populista i reaccionària" de Feijóo, que "només obeeix a la seva obsessió per no deixar la cadira de president del PP".

Més enllà del carrer

Segons Feijóo, l'amnistia implica el "retrocés democràtic més gran de la història" i ha advertit que "Espanya no es decideix a porta tancada entre dos partits". El líder del PP ha recordat que el seu partit actuarà "a tot arreu". Això també inclou les institucions, en especial el Senat, i els tribunals. Entre les últimes iniciatives, el PP ha organitzat al Congrés a partir d'aquest dimarts unes jornades amb taules rodones per denunciar l'amnistia.

stats