Política 17/02/2012

El PP comença aquest divendres un nou cicle amb la mateixa direcció: Cospedal i Arenas

Possiblement no hi haurà ministres en la jerarquia del PP i sí algun baró regional, encara que tot quedarà supeditat a la decisió última del president del partit i del govern espanyol, Mariano Rajoy

Efe
2 min
María Dolores de Cospedal / EFE

MadridEl PP comença aquest divendres el seu XVII congrés nacional amb l'objectiu de renovar ideari i direcció, encara que sense grans canvis, ja que es preveu que el partit el dirigeixin càrrecs que ja són a la jerarquia actual, com María Dolores de Cospedal i Javier Arenas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La discreció és la característica de les converses que aquests dies han mantingut Mariano Rajoy i la mateixa Cospedal per estructurar la renovada direcció del PP, així que molt pocs noms han transcendit, tot i que les fonts donen per fet que en les altes esferes del partit també se situarà Esteban González Pons.

Possiblement no hi haurà ministres en la jerarquia del PP i sí algun baró regional, encara que tot quedarà supeditat a la decisió última del president del partit i del govern espanyol, Mariano Rajoy. Un altre dels noms que segurament hi entrarà és el de Manuel Cobo, exvicealcalde a l'Ajuntament de Madrid.

Informes de gestió

El congrés del PP a Sevilla, l'acte central de la precampanya dels populars, arrencarà aquest divendres amb els informes de gestió de Cospedal i dels portaveus parlamentaris: Alfonso Alonso (Congrés), José Manuel Barreiro (Senat) i Jaime Mayor Oreja (Parlament Europeu).

Demà dissabte prendran la paraula el president d'honor, José María Aznar, i el líder del partit com a únic candidat a ocupar el càrrec, Mariano Rajoy. També es coneixerà l'estructura de la direcció del PP.

Tancaran el conclave Cospedal, Arenas i el mateix Rajoy, i ho faran desprésde debatre les ponències i les esmenes que configuraran el marc ideològic del nou PP.

Bones intencions

Serà un partit més estricte en el control del patrimoni dels càrrecs, més pendent de les seves actituds i comportaments, respectuós amb nous models de família, fidel a l'austeritat, a l'estabilitat pressupostària i al reformisme, i defensor dels drets dels homosexuals, cosa que s'ha pogut acordar al final, després de superar les picabaralles de diversos sectors de la formació.

El record de Manuel Fraga hi serà present. Es farà la projecció d'un documental i una exposició d'homenatge.

stats