Política 10/04/2016

El PP pressiona Sánchez perquè s'aparti i deixi negociar algú altre del PSOE

Levy li demana que surti del seu "búnquer sectari" i Soria hi incideix

Ara / Europa Press
2 min
Andrea Levy

Madrid / Las RozasLa vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha instat aquest diumenge Pedro Sánchez a "fer un pas enrere" i "deixar negociar algú altre en nom del PSOE", perquè, segons ella, "no està a l'altura" del moment polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Que s'aparti, que deixi negociar algú altre en nom del PSOE, perquè el que toca ara és parlar seriosament", ha manifestat en un acte del PP a Las Rozas. La dirigent popular ha acusat el candidat socialista de dedicar-se a "l'hora del pati, teatres i jocs" en el "temps de descompte" per intentar formar govern i li ha recomanat que "per jugar hi ha el Monopoly, el Trivial i el Parxís però no la governabilitat d'Espanya".

També ha reclamat que el PSOE "surti del búnquer sectari" en què, al seu parer, s'ha instal·lat "amb Albert Rivera, amb Pablo Iglesias i amb els partits nacionalistes" en la seva negativa a negociar la formació de govern amb el PP.

"Demanem al senyor Pedro Sánchez si és incapaç de respectar els votants del PP, el PP i Mariano Rajoy, que faci un pas enrere i que sigui un altre el que negociï un govern estable a Espanya, que és el que volen els ciutadans", ha reiterat.

Levy ha posat èmfasi en el fet que, a dues setmanes perquè es compleixi la data límit per investir un govern (abans de la convocatòria de noves eleccions), "ha arribat el moment de la veritat", en el qual els partits "han de demostrar a la societat espanyola que els polítics són responsables i saben estar a l'altura del moment". "La societat espanyola ja n'està farta, està cansada d'aquesta situació", ha postil·lat.

Soria demana el mateix

El ministre en funcions d'Indústria, José Manuel Soria, s'ha expressat en un to similar a Levy també aquest diumenge, i ha demanat a Sánchez que arribi a un acord amb el Partit Popular o s'aparti i doni pas a un altre socialista que sigui partidari d'aquesta gran coalició.

José Manuel Soria, que és també president del PP a les Canàries, ha pronunciat aquestes paraules en la clausura de la convenció del PP de les Canàries titulada 'Joves X: el futur de les Canàries' celebrada a Puerto de la Cruz (Tenerife).

stats