El PP s'inventa que la Generalitat no ha anat a la reunió amb Hisenda sobre els fons europeus

L'exministra Elvira Rodríguez llança la mentida a les xarxes però el Govern sí que hi era present

Ara
2 min
La diputada del PP al Congrés Elvira Rodríguez, en una imatge d'arxiu

BarcelonaTot el que tingui a veure amb les relacions Generalitat-Estat s'ha convertit en un tema delicat i en una arma llancívola entre partits. Últimament s'ha posat més que mai la lupa en si el Govern envia algú a la reunions que convoca el govern espanyol amb representants de les 17 comunitats autònomes. Per exemple, el president Pere Aragonès va generar molt de rebombori no acudint a la Conferència de Presidents de divendres passat a Salamanca. També va fer soroll que el conseller d'Economia, Jaume Giró, prengués el camí contrari i sí que assistís al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). Amb aquest caldo de cultiu, dilluns el PP s'ha inventat a través de les xarxes socials que la Generalitat no havia assistit a una reunió entre Hisenda i les comunitats autònomes sobre els fons europeus, una trobada en què el Govern havia anunciat prèviament que sí que hi seria. Amb la denúncia dels populars s'han encès algunes alarmes, però tot era mentida.

"Catalunya no assisteix avui a la conferència sectorial de fons europeus. Es veu que ja l'hi explicaran tot a la reunió bilateral de primera mà", ha escrit a Twitter la diputada popular al Congrés i exministra de Medi Ambient Elvira Rodríguez. A més, especulava amb la hipòtesi que el govern espanyol tenia alguna cosa a amagar a les comunitats que només volia comunicar aquesta tarda en privat a l'executiu català en la Comissió Bilateral Estat-Generalitat: "¿De què tractaran que no ho poden conèixer la resta de comunitats?", es preguntava. Doncs bé, mentre la popular es llançava a les xarxes amb aquest comentari, a la reunió hi havia presents –telemàticament– la secretària d'Afers Econòmics de la Generalitat, Matilde Villarroya, i la directora general de Fons Europeus, Mariona Sanz. En contra del que havia intentat fer córrer el PP, el Govern sí que hi era. Que no hi fos hauria sigut estrany, tenint en compte que el cap de Villarroya i Sanz, el conseller d'Economia Jaume Giró, defensava diumenge en una entrevista a l'ARA que la Generalitat havia de ser present en aquests fòrums.

Finalment, Rodríguez també s'ha assabentat que la Generalitat sí que hi ha era i, lluny de rectificar, ha fet un altre tuit crític lamentant que no fos "el conseller Girod (sic)" qui anés a la trobada i que delegués en dos càrrecs de rang inferior. L'objectiu de l'exministra era criticar la reunió de la Bilateral d'aquesta tarda on s'asseuran cara a cara els governs català i espanyol –i on sí que hi serà present Giró–, i no ha deixat que la realitat li espatllés el tuit: "Em ratifico, una vergonya i un menyspreu intolerable a la resta" de comunitats. Però la Generalitat, sí que hi era, a la trobada.

stats