Política 19/12/2013

El PP denuncia "símbols independentistes" en un pessebre d’una escola d’Esplugues de Llobregat

Algunes de les figures del pessebre sostenen banderes estelades, però sobretot pancartes en favor de la pau o eslògans en contra de les retallades en ensenyament

Josep Ferrer
1 min
Pessebre d'una escola d'Esplugues de Llobregat denunciat pel PP perquè hi ha estelades

Esplugues de Llobregat (Barcelona)El grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat ha demanat la retirada d'un pessebre instal·lat a l'escola pública Isidre Martí d'aquest municipi del Baix Llobregat perquè conté "elements i símbols independentistes". La portaveu del PP a l'Ajuntament d'Esplugues, Mercè Haro, ha assegurat que això ha molestat "molts pares d'alumnes del col·legi", però aquests no han dit res "per por de represàlies cap als seus fills".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Haro, "cap centre té dret ni autonomia per fer política ni adoctrinar". Considera que els "nens tenen dret a ser educats i no poden ser sotmesos a propaganda política" i acaba dient que "tenen dret a aprendre les coses com són, en llibertat, i sense cap coacció política, ni a ells ni als seus pares".

El pessebre en qüestió, elaborat pels alumnes de l'escola, conté més d'una cinquantena de figures i totes elles porten una pancarta reivindicativa. Només tres d'aquestes figures, però, llueixen l'estelada. El PP, però, no es queixa de les altres pancartes reivindicatives que sostenen les figures, algunes d'elles en contra de les retallades en ensenyament o a favor de la pau.

El PP ha presentat un prec en el ple municipal en el qual sol·licita a l'alcaldessa, la socialista Pilar Díaz, que es posi en contacte amb la direcció de l'escola per demanar la retirada del pessebre amb l'objectiu "de treure la política de les aules".

stats