DEBAT INTERN
Política 06/12/2019

El PP pensa en substituir Millo a Girona amb dos anys de retard

El partit va ajornar el seu relleu per falta d’acord i ara preveu fer-ho en les pròximes setmanes

Mireia Esteve
2 min
L’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo, a la seu del PP a Catalunya fa un any.

BarcelonaFa dos anys i mig que Enric Millo és president del PP a Girona sense que ningú l’hagi reelegit. El maig del 2017 els populars van renovar les cúpules de la formació a les quatre províncies catalanes, excepte a la de Girona. Allà la direcció del partit que aleshores capitanejava Xavier García Albiol va decidir ajornar el congrés per evitar un enfrontament obert entre l’exdelegat del govern espanyol i l’exdiputat al Parlament Sergio Santamaría, que també s’havia postulat per dirigir l’organització a Girona. Més de dos anys després, l’actual líder del PP, Alejandro Fernández, ha decidit obrir el meló del relleu de Millo i de cara a finals d’aquest any o principis del vinent volen tenir fet el canvi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Hem de regularitzar la situació d’un president que viu a Sevilla”, afirmen fonts de la cúpula popular. Al mes de maig va ser nomenat delegat d’Acció Exterior de la Junta d’Andalusia, un escenari que el partit ara ja veu totalment incompatible amb dirigir el partit a Girona. De fet, segons fonts consultades, la direcció ja s’hauria posat en contacte amb Millo per comunicar-li la decisió. El canvi es faria a través d’una junta directiva -i no un congrés, com s’havia de fer fa dos anys-, en què l’actual president dels populars a Girona haurà de presentar la seva renúncia.

Olmedo, un dels noms

Al seu lloc, entre els pocs noms que hi ha sobre la taula per substituir-lo hi ha el de l’exregidora popular a Figueres i excandidata dels conservadors al Senat per les comarques gironines, Maria Àngels Olmedo. “És una persona respectada”, asseguren fonts de la formació. El PP, però, també estaria pensant en situar a la direcció un dels quatre únics regidors que els conservadors van aconseguir a tota la demarcació en les últimes eleccions municipals. Es tracta del regidor a l’Ajuntament de Calonge, Alberto Mas, que ja va encapçalar la llista a Girona el 10-N.

Fonts de l’organització gironina expliquen que Mas ha mostrat predisposició a “treballar pel partit” més enllà del càrrec institucional que ocupa a Calonge. De fet, algunes fonts apunten que ell mateix estaria disposat a dirigir el PP de Girona. A banda, també quedarà per veure si la nova direcció acaba donant un lloc a la històrica exregidora del PP a la ciutat de Girona Concepció Veray -pròxima a Millo-, o a algú del seu entorn.

La debacle dels populars en les generals del 28-A es va confirmar en les municipals del 26-M. Tant, que a la província només van aconseguir quatre regidors en el conjunt dels 219 municipis, la pitjor xifra de la seva història en una demarcació que ha sigut tradicionament difícil per al PP. El 10-N, però, la formació va recuperar tímidament part del terreny electoral perdut el 28-A -va augmentar 5.000 vots-, però encara va quedar lluny de tornar a les xifres del 2016 i encara més d’aconseguir un diputat.

Amb tot, la direcció del PP a Catalunya confia que un relleu al capdavant de l’organització ajudarà a rellançar el partit. Per això volen posar cares i equips relativament nous per fer un reset i que la tendència a l’alça que els comencen a marcar algunes enquestes també es traslladi a Girona.

stats