Política 02/06/2015

El PP diu que la xiulada demostra la "malaltia" dels qui "ofenen el patriotisme" dels espanyols

Acusa d'"energúmens" els qui van protestar i compara els fets amb els crits racistes i xenòfobs als camps de futbol

Joan Rusiñol
1 min
El portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando. EFE

MadridEl portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, no ha escatimat crítiques als qui dissabte van xiular contra l'himne espanyol, a la final de la Copa del Rei. En una compareixença després de la junta de portaveus, ha assegurat que "l'única cosa que demostra la intolerància d'aquest tipus és la malaltia d'una part de la societat que considera que és legítim i lícit ofendre el sentiment de patriotisme de les altres persones".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hernando ha apostat per "desterrar" dels camps de futbol protestes pacífiques com aquesta –emparada, segons la justícia, per la llibertat d'expressió–, que equipara als crits racistes i xenòfobs que s'han sentit en estadis esportius, fins i tot en contra dels jugadors. Tot i la contundència de les seves paraules, ha apostat per esperar a veure com acaba l'expedient informatiu que hi ha en marxa i, si no és satisfactori per al PP, "reformar la llei de l'esport". La Moncloa ja va avisar aquest dilluns que no hi ha temps aquesta legislatura.

El portaveu parlamentari popular ha comparat els fets de dissabte –tot i que ha subratllat que hi va haver aficionats que no van xiular– amb la manera com han estat rebuts els reis d'Espanya aquest dimarts a França, on són de visita oficial. Un tracte, ha dit, que contrasta i "posa al seu lloc" les persones que són "incitades a comportar-se com a energúmens per alguns".

stats