Política 23/03/2013

La presidenta del Parlament no descarta ajornar la consulta sobre la independència

Núria de Gispert diu que si la crisi continua el 2014 es pot esperar "una mica" a celebrar la consulta

Efe / Acn
2 min
Núria de Gispert va comparèixer ahir al Parlament.

BarcelonaLa presidenta del Parlament català i dirigent d'UDC, Núria de Gispert, ha afirmat aquest dissabte al programa 'El Suplement', de Catalunya Ràdio, que no descarta que la consulta sobiranista que CiU i ERC han pactat celebrar a Catalunya el 2014 s'ajorni si persisteix l'actual situació de crisi econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Gispert ha dit que és "més partidària" de complir amb l'acord de governabilitat i estabilitat de Catalunya i celebrar la consulta d'autodeterminació "a final del 2014", però "si segueix la crisi, i Déu no ho vulgui, esperem una mica". De Gispert és, així, un dels primers alts càrrecs catalans que no descarten ajornar la consulta sobiranista, la qual cosa podria distanciar ERC de CiU al Parlament català i obligaria la federació nacionalista a buscar nous socis.

En aquest context, la presidenta del Parlament també s'ha mostrat confiada en una "resposta positiva" a la intenció del Govern d'Artur Mas d'incidir en el "diàleg" amb l'Estat, i ha posat d'exemple la reunió d'aquesta setmana del Consell de Política Fiscal i Financera, on sembla que s'obre una "certa escletxa", ha indicat, en la flexibilització del dèficit pressupostari.

D'altra banda, la presidenta del Parlament s'ha mostrat partidària de l'oferta del president Mas d'obrir el govern al PSC i ERC. "En la situació en què està el país, un govern d'unitat seria positiu, sobretot de cara a la ciutadania, perquè als ciutadans no els agrada veure que ens llancem els trastos al cap", ha reconegut De Gispert. La presidenta del Parlament també ha dit que la maniobra del Govern per obrir-se al diàleg amb el govern del PP està ja donant els primers fruits. Ha posat com a exemple la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), en què s'ha constatat l'obertura d'una certa "escletxa en la flexibilització del dèficit".

stats