Judicialització
Política Procés 22/10/2022

Anna Gabriel crida a evitar l'enfrontament entre represaliats: "Totes formem part del mateix bàndol"

L'exdiputada de la CUP és homenatjada a Sallent per mig miler de persones en un acte de denúncia de la repressió

ARA
2 min
Gabriel, en l'acte de retrobament a Sallent

Després de gairebé cinc anys d’exili a Suïssa, l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha estat rebuda per mig miler de persones a Sallent, el seu poble natal, on l'esquerra independentista ha organitzat un acte de la Marató Antirepressiva que ha servit per escenificar el retorn de la dirigent anticapitalista. Gabriel l'ha aprofitat per fer una crida a evitar la confrontació entre represaliats. "No deixeu, si us plau, que ens enfrontin entre represaliades. Totes formem part del mateix bàndol", ha dit durant el seu parlament davant la desunió del moviment independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Avui l'orgull torna perquè soc a casa, perquè soc al lloc d'on mai no hagués volgut marxar", ha assegurat, i ha denunciat ser víctima de "decisions força aleatòries i arbitràries" dels tribunals. A més, els ha acusat de ser "una de les potes essencials de l'Estat per seguir humiliant aquest poble, perquè l'exili s'acaba, però la repressió continua". Així, ha demanat "intentar acompanyar" tots els represaliats i continuar lluitant: "És gent que lluiti el que ens cal, i seguir denunciant que nosaltres no hem vingut a fer una altra cosa que no sigui construir un país més just, més lliure i més digne i que això mai no pot ser un delicte".

L'acte de Gabriel ha reunit unes 500 persones a la Fàbrica Vella de Sallent, entre els quals hi havia els actuals diputats anticapitalistes Eulàlia Reguant, Mireia Vehí, Carles Riera i les exdiputades Gabriela Serra i Maria Sirvent, però també representants d'altres formacions com la nova consellera d’Exteriors, Meritxell Serret, o la senadora republicana Mirella Cortès. També ha comptat amb la intervenció enregistrada de Valtònyc, que encara està exiliat a Bèlgica i que ha agraït el suport de l'esquerra independentista.

Gabriel ha tornat a Sallent després de declarar el 14 de setembre davant el magistrat instructor de la causa del Procés, Pablo Llarena, que el 19 de juliol ja li va retirar l'ordre de detenció quan l'exdiputada de la CUP es va presentar per sorpresa al Tribunal Suprem. Gabriel, processada per desobediència –un delicte que no implica presó– per haver promogut la DUI el 2017 com a portaveu del grup parlamentari de la formació anticapitalista, confia que la causa s'arxivi o s'acabi enviant a Barcelona, perquè sempre ha defensat que no va rebre cap requeriment del TC el 2017.

stats