Judicialització
Política Procés 26/04/2022

La defensa de Marcel Vivet denuncia la imputació d'un altre jove pels mateixos fets

L'advocat de l'activista recorda que tampoc hi ha cap imatge ni vídeo que acrediti l'agressió

2 min
Vivet, durant la vista oral pel recurs d'apel·lació a la sentència

Dos joves acusats del mateix cop al mateix agent. Aquesta és la incongruència que ha esgrimit l'advocat de l'activista Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó per desordres públics, atemptat contra un agent de l'autoritat i lesions lleus a un agent dels Mossos d'Esquadra en la manifestació del setembre del 2018 a Barcelona contra el sindicat policial Jusapol. Durant la vista al TSJC per analitzar la documentació admesa a tràmit en el recurs d'apel·lació, el lletrat Carlos Hurtado ha denunciat la "duplicitat" que es produeix en el cas de Vivet i d'Adrià Catasús, l'altre jove encausat pels mateixos fets.

"Hi ha una mateixa imputació per part del mateix agent que se situa com a víctima dels fets", ha dit l'advocat davant del tribunal abans de subratllar que "la Generalitat es va retirar de la causa quan es va adonar d'aquesta duplicitat". I és que la Fiscalia demanava al militant de la Forja i de Guanyem Badalona cinc anys i mig de presó, mentre que la Generalitat li reclamava quatre anys i nou mesos, però després de la sentència va anunciar un recurs per rebaixar la condemna a mig any, que la defensa atribueix a la duplicitat de la imputació. "S’està acusant dos joves pels mateixos fets", ha insistit Hurtado, que ha reclamat que es reconsideri la sentència, que podria arribar en el termini d'un mes.  

Més enllà d'aquesta duplicitat, Hurtado ha recordat que la sentència de l'Audiència de Barcelona admet que no hi ha imatges que acreditin l'agressió de Vivet i dona tota la credibilitat a l'agent dels Mossos, que va declarar com a testimoni sent alhora víctima dels fets i acusació particular. "Les fotografies no capten el moment concret de l’agressió i en l’únic vídeo de l’escomesa presentat no s'acredita l’agressió", ha subratllat Hurtado, que ha lamentat que "l’acusació només pivoti sobre la versió de l’agent agredit".   

Vivet, que ha rebut el suport de desenes d'independentistes a les portes dels jutjats, ha criticat durament la Generalitat i el "feixisme espanyol organitzat dins dels Mossos d'Esquadra" pel seu paper en aquest cas. Catasús, acusat pels mateixos fets, ha criticat també la justícia, igual que ha fet Martí Majoral, portaveu d'Alerta Solidària, que ha recriminat a la Generalitat que "no doni la cara" pel seu canvi de postura i a la Fiscalia la "desproporció" en la petició de penes.

stats