A presó el primer independentista que podria acollir-se a l'amnistia

Abel Mora va entrar a la presó el mateix dia que el Congrés validava la llei

2 min
Mossos carregant en la protesta contra Jusapol el 2018.

BarcelonaAbel Mora, un dels set encausats ja condemnats a qui només l'amnistia podia evitar la presó, va ingressar dijous passat a Can Brians, segons ha avançat El Nacional i ha confirmat l'ARA. Mora, condemnat el 2021 a 3 anys i 9 mesos de presó per participar en l'agressió que va patir un ciutadà que participava en la manifestació convocada pel sindicat policial Jusapol el novembre del 2018, va ingressar a presó el mateix dia que el Congrés aprovava la llei d'amnistia, que està pendent de publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) per entrar en vigor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’advocat d'ofici del jove no va demanar la suspensió de l’entrada a la presó tot i la llei d’amnistia, però la nova advocada demanarà l'excarceració un cop ja estigui recollida al BOE. De fet, Alerta Solidària, l'organització antirepressiva que porta bona part de les causes de manifestants jutjats per les protestes del Procés, l'ha inclòs en la llista dels 419 activistes independentistes amnistiables i li ha ofert assistència jurídica, segons ha confirmat a l'ARA. Seran els jutges els que determinaran si el seu cas està inclòs al text que va sortir de les Corts espanyoles.

Acusat d'un delicte de lesions amb l'agreujant de discriminació ideològica, la sentència conclou que Mora i una altra persona que no ha pogut ser identificada van seguir la víctima, que duia penjada una bandera espanyola a l'esquena, fins a la parada de metro d'Urquinaona de Barcelona després de la manifestació de Jusapol. Un cop a l'estació, l'agressor, en col·laboració amb Mora, que feia tasques de vigilància, va esperar que l'home es trobés davant les escales per propinar-li una "forta empenta" que va fer que la víctima caigués rodant fins a colpejar-se frontalment contra el terra.

Arran de l'agressió, la víctima va patir diverses lesions que van necessitar tractament quirúrgic consistent en sutura i cura tòpica, per la qual cosa la sentència obliga el condemnat a indemnitzar-lo amb 9.000 euros. La víctima va trigar a curar-se 12 dies, dels quals cinc va estar incapacitat per a la seva vida laboral, i li van deixar a més com a seqüela un perjudici estètic moderatsegons la sentència.

stats