Política 18/04/2018

El propietari i la cambrera del Koxka asseguren que no van veure agressions al seu bar d'Altsasu

En la tercera sessió del judici, l'home només reconeix haver vist un dels acusats

Efe
2 min
Manifestació a Pamplona a favor dels joves d’Altsasu acusats.

MadridEl propietari del bar Koxka d'Altsasu (Navarra) i una cambrera han testificat aquest dimecres que no van veure l'agressió als dos guàrdies civils i les seves parelles, ni dins ni fora de l'establiment, i que quan van arribar fora del bar es van trobar amb el tinent estès a terra. Així ho han dit en la tercera jornada del judici contra els vuit joves que presumptament van protagonitzar una baralla amb els agents la matinada del 15 d'octubre del 2016. S'enfronten a penes d'entre 12 anys i mig i 62 anys i mig de presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'amo del local ha assegurat que no va veure res estrany dins del bar ni tampoc l'altercat de fora, i que va sortir quan ja havia acabat. Es va trobar amb el tinent agredit estès a terra i amb la seva parella, que, segons ha dit, el va increpar en un primer moment i després va deixar de fer-ho quan es va adonar que no era un dels agressors. També ha relatat que li va explicar a la cambrera que "hi havia hagut una baralla i havien pegat l'agent".

El fiscal li ha fet veure que en una declaració anterior en seu policial va donar una versió diferent, afirmant que va ser la cambrera qui el va informar a ell que s'"estava pegant una banda de persones llatinoamericanes". Segons el testimoni, quan després va anar a declarar davant la policia foral va dir als agents que en els seus 22 anys al sector de l'hosteleria havia vist "moltes bronques al bar", però "mai trencar el turmell a ningú". "Els vaig dir: no deu ser que ha ensopegat amb l'esglaó?" A més, ha afegit que només va veure un tall "petitó" al llavi del tinent, que no sagnava, i que l'agent li deia que li feia molt mal la cama. Després, quan va arribar la policia foral, se'n va anar a casa.

Dels acusats en el judici, el propietari del Koxka només ha reconegut haver-ne vist un dins del bar, Ohian Arnanz. Preguntat sobre les amenaces que, segons va denunciar la nòvia del tinent aquest dimarts en el judici, pateixen els seus pares, que també regenten un bar a Altsasu, ha dit: "Jo què sé el que expliquen ells. Jo també he rebut amenaces i pintades al meu bar de la Falange, dels anarquistes i de més gent".

Contràriament a les versions dels guàrdies civils i les seves parelles, la cambrera del bar Koxka ha narrat que aquella nit no va passar "res" que li "cridés l'atenció" dins del bar i que es va quedar dins fins que va acabar la suposada agressió, moment en què va sortir al carrer perquè l'amo del bar li va comunicar que hi havia hagut una baralla. "Jo no em vaig assabentar absolutament de res", ha asseverat.

Segons el seu relat, quan va sortir al carrer el tinent li va tornar la jaqueta que el propietari del bar li havia deixat per tapar-se. "El vaig veure de cara i em va cridar l'atenció que duia una camisa blanca i estava neta", ha dit sobre l'agent, i ha afegit que "l'endemà, en sentir les notícies, va ser una mica estrany, perquè nosaltres no havíem percebut una moguda com aquella".

stats