Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Militants i simpatitzants del PSC reclamen un "canvi de formes" a la direcció

Primera trobada de la plataforma 'Congrés des de baix', sorgit de les xarxes socials

Un centenar de persones han assistit aquest dissabte a la primera presa de contacte dels seguidors de 'Congrés des de baix', moviment sorgit a les xarxes socials i que té per objectiu aportar al PSC una visió més participativa de cara al Congrés de la formació d'aquesta tardor. "Perseguim un canvi en la forma de fer les coses del PSC per poder atendre el que demana la ciutadania", ha comentat Núria López, impulsora del corrent. Un missatge que López no només adreça a la direcció del partit sinó també al vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba, candidat del PSOE a les pròximes eleccions generals i que estarà aquest diumenge a Barcelona en una trobada amb militants.

La Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) ha acollit la trobada, convocada només sis hores després de la constitució de gairebé tots els ajuntaments catalans, dels quals un nombre significatiu ja no estan governats pels socialistes. De fet, Núria López ha deixat de ser aquest mateix dissabte alcaldessa de Campdevànol (Ripollès). PSC i CiU estaven empatats a cinc regidors, però la balança l'ha decantat la regidora d'ERC Helga Pujol a favor del nacionalista Joan Manso.

'Congrés des de baix' va sorgir a través d'una piulada que va fer López al Twitter i que posteriorment va ser hashtag i fins arribar a ser trending topic. Al Facebook el corrent es presenta com una opció per tal que "humilment es pugui donar la paraula a les persones que estan esperant una reacció". Núria López afegeix que des de la plataforma "volem crear un espai de debat més lliure i menys jeràrquic" per tal d'aportar idees i coses positives al Congrés.

L'ara cap de l'oposició a Campdevànol apunta que l'objectiu únic no és criticar la direcció del PSC. "És una direcció que hem triat en un congrés amb un sistema democràtic", ha apuntat, "però potser aquesta manera de funcionar que tenim els partits no és la que la societat demana, i per això cal crear espais", ha matisat.

Paraules per a Rubalcaba

De la trobada d'aquest dissabte, Núria López ha expressat que "m'agradaria sortir amb gent molt animada per aconseguir que tots aquests canvis que demanem a les xarxes socials no es quedin a Internet". També s'ha referit a una altra trobada, en aquest cas la que el vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba, candidat del PSOE a les pròximes eleccions generals, mantindrà amb militants socialistes aquest diumenge a Barcelona."És necessari que es canviïn les formes des de la direcció del partit", ha insistit, "i no puc compartir que es digui que unes primàries debiliten una organització política que ha de ser participativa, precisament", ha conclòs. López ha afegit que ella no hi serà, a la reunió amb Rubalcaba.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT