Política 15/01/2019

El PSC reclama a ERC i el PDECat que pensin "en el conjunt de la ciutadania" i votin a favor dels comptes de Sánchez

La diputada Eva Granados recalca que s'invertirà un 18,5% de despesa territorial a Catalunya, "la comunitat que creix més"

Anna Mascaró
2 min
La portaveu del PSC-Units, Eva Granados, en roda de premsa aquest matí

BarcelonaMalgrat les reiterades negatives de l'independentisme a aprovar els pressupostos de l'Estat i després que el president espanyol, Pedro Sánchez, incomplís la promesa d'invertir a Catalunya l'equivalent al pes de la seva economia, els socialistes continuen buscant el suport del PDECat i ERC i esgrimeixen que els comptes de l'Estat són "bons per a tota la ciutadania de Catalunya". Hi ha insistit la portaveu del PSC, Eva Granados, que ha interpel·lat les dues formacions i els ha demanat si "pensen en els seus interessos o en els del conjunt de la ciutadania".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ja sabíem que no podíem esperar gaire del PP i de Cs", ha afirmat Granados, "però ara comença la tramitació parlamentària al Congrés dels diputats i els volem traslladar que recordin que Catalunya ha perdut moltes oportunitats els últims anys". "No ens podem permetre que el 2019 sigui un any perdut". I ha insistit: "Parlem de si es pot dir que no al fet que més d'un milió i mig de pensionistes vegin com els van suprimint els copagaments; si es volen posar els seus vots al costat d'aquells que impedeixen els drets de les persones dependents, o si diuen que no als recursos per violència de gènere".

Els pressupostos generals de l'Estat van ser aprovats divendres al consell de ministres, i aquesta setmana ja han entrat al Congrés. Granados ha posat en relleu que s'invertirà un 18,5% de despesa territorial a Catalunya, "la comunitat que creix més".

D'altra banda, Granados ha assegurat que si el PSC lliga una futura negociació dels pressupostos catalans a l'aprovació dels comptes de Sánchez és perquè donen "la possibilitat de tenir més recursos". "Només si hi ha llum verda als pressupostos de l'Estat els comptes catalans són negociables", ha insistit, perquè "els números que aprovi el consell executiu català" han de "tenir en compte" els recursos que surten dels comptes espanyols.

La CUP carrega contra ERC i el PDECat

Paral·lelament, la CUP ha carregat avui amb duresa contra ERC i el PDECat pel fet d'estar debatent "encara" si tramiten o no els pressupostos. "No entenem què estan fent ni per què", ha assegurat el diputat Vidal Aragonés.

stats