Política 02/04/2012

El PSC demanarà la compareixença del conseller Puig al Parlament pels incidents del 29-M

Els socialistes creuen que enlloc d'endurir-se el codi penal el que cal és "centrar-se en les causes de la violència"

Sara González
1 min

BarcelonaEl PSC, com ja han fet el PP i ICV-EUiA, demanarà que el conseller d'Interior, Felip Puig, comparegui al Parlament per donar explicacions del dispositiu de seguretat del 29-M perquè considera que és “obvi” que va fallar. “Si Puig tenia clar qui eren aquests violents i els tenia identificats i sabia, com diu, que utilitzarien el 29-M com un camp d'entrenament es podia haver previst millor la seguretat”, ha etzibat la portaveu d'afers econòmics del PSC, Rocío Martínez-Sampere.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada socialista ha lamentat també que es responsabilitzi de diferent manera segons “qui governa” i ha recordat que si bé mentre governava el tripartit el problema era que “la policia era massa tèbia” ara el problema és que la “llei és massa fluixa”. “Abans es culpava el Govern. Ara es culpa els violents”, ha resumit.

A l'expectativa de la reforma del codi penal

Martínez-Sampere ha expressat que el PSC condemna “absolutament” els fets violents el dia de la vaga general i que dóna suport a controlar més els violents, tot i que ha mostrat dubtes sobre si un enduriment del codi penal seria efectiu. La dirigent del PSC ha explicat que esperarà conèixer els detalls d'aquest enduriment del codi penal, però que d'entrada el que cal és “centrar-se en les causes de la violència”.

Els socialistes també han lamentat que després d'una manifestació contra la reforma laboral que va ser “majoritària i pacífica” ni el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ni la ministra de Treball, Fátima Báñez, hagin fet cap gest de rectificació.

stats