Política 22/06/2017

El PSC de Girona no posarà "bastons a les rodes" quan l'Ajuntament col·labori amb el referèndum

"Tenim molt clar que la primera obediència la devem als ciutadans, i des d'una minoria dins l'equip de govern no podem imposar la nostra visió", afirma la primera tinent d'alcalde, la socialista Sílvia Paneque

Ara / Acn
1 min
L'alcaldable del PSC a Girona, Silvia Paneque / ACN

Barcelona / GironaLa primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, la socialista Sílvia Paneque, ha assegurat que no posaran "bastons a les rodes" quan el consistori col·labori en l'organització del referèndum. "Tenim molt clar que la primera obediència la devem als ciutadans, i des d'una minoria dins l'equip de govern no podem imposar la nostra visió", ha manifestat Paneque.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa, Marta Madrenas (CiU), ja ha deixat clar que es posaran a la disposició del Parlament i del president per ajudar "en el que calgui", i creu que això no ha de generar tensions en el si del govern de coalició. Paneque creu que per superar la situació cal votar, però afirma que el referèndum plantejat l'1 d'octubre "no té prou garanties democràtiques".

Segons els plans del Govern, els ajuntaments tindran un paper actiu en l'organització del referèndum del proper 1 d'octubre. Per això, la direcció del PSC va enviar un document als seus alcaldes i regidors en què els recomanava no col·laborin amb el referèndum i que abans de prendre qualsevol decisió demanin un informe escrit del secretari municipal.

L'alcalde del PSC de Terrassa, Jordi Ballart, ja va dir que respecta el posicionament oficial del PSC, però va deixar clar que "s'ha d'entendre" la configuració de molts ajuntaments governats per alcaldes del PSC en què una majoria absoluta "va votar a favor del Pacte Nacional pel Referèndum". "Jo no soc ningú per prohibir el dret a vot", va afirmar. Altres alcaldes, com el de Lleida, Àngel Ros, o el de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón, han assegurat que no col·laboraran amb l'1-O.

stats