Política 11/02/2014

‪El PSC denuncia que CiU voti amb el PP la meitat de propostes al Congrés

Maurici Lucena reivindica que no és cert que no hi hagi diàleg amb el govern espanyol

Meritxell Comas
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha subratllat que des que Mariano Rajoy és president amb majoria absoluta del PP, CiU ha votat a favor de 23 dels 44 reials decrets que s'han tramitat, és a dir, el 52%, i ha donat suport a 26 dels 59 projectes de llei, dada que representa un 44%. Això evidencia, segons el dirigent socialista, que els convergents voten la meitat de propostes a Madrid juntament amb els populars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lucena ha titllat la situació de "sorprenent", ja que, segons ha afirmat, "se suposa que s'estan tirant els plats pel cap cada dia" pel conflicte territorial, però, en canvi, voten "constantment" al costat del PP al Congrés dels Diputats sense que aquesta formació necessiti el seu vot, ja que té majoria absoluta.

El portaveu socialista ha sentenciat, doncs, que aquesta és la realitat "més prosaica dels interessos de la dreta", que es posen d'acord en molts assumptes. Això evidencia, segons Maurici Lucena, que en contra del que ha dit el conseller de Presidència, Francesc Homs, sí que hi ha diàleg amb el govern espanyol. Lucena ha volgut deixar clar que "de diàleg sí que n'hi ha" i ha reivindicat que si es dóna suport al 50% d'iniciatives del PP no es creu que no hi hagi diàleg.

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha etzibat que també caldria comptar quantes vegades el PSC està votant juntament amb PP i Ciutadans en aquelles qüestions relacionades amb el procés sobiranista i la consulta del 9-N.

stats