CANVI DE CICLE
Política 29/05/2013

PSC, PP i PxC aproven que l'Hospitalet de Llobregat boicotegi la consulta si no és pactada amb l'Estat

El ple aprova una moció dels populars en contra de facilitar recursos humans i materials en cas que la Generalitat impulsi un referèndum unilateralment

R. T.
2 min

BarcelonaL'ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat no participarà en el procés cap a la consulta, ni tan sols en el Consell Assessor per a la Transició Nacional. Així es va aprovar arran d'una moció presentada pel PP en el ple local del maig, que va rebre els vots favorables també del PSC i de la xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC). Per altra banda, CiU i ICV-EUiA hi van votar en contra però no van poder frenar la moció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el text defensat pels populars, que cita la Constitució i diverses sentències del Tribunal Constitucional, "la Generalitat [...] insisteix en la seva intenció d'incomplir la llei en cas que el govern central en prohibeixi la celebració [de la consulta]". Segons el PP, aquest "desafiament institucional" suposa "un acte de rebel·lia contra el nostre ordenament jurídic al qual l'ajuntament de l'Hospitalet no pot donar suport".

Així, PP, PSC i PxC han acordat que l'ajuntament mostri "el seu rebuig a formar part del Consell Assessor per a la Transició Nacional, la intenció del qual és promoure la independència de Catalunya", i no facilitar "recursos humans ni materials de caràcter municipal per a la celebració, a la ciutat, del referèndum que proposa el govern de CiU en cas que aquest no hagi estat aprovat pel Congrés dels Diputats".

El portaveu del grup municipal del PSC, Francesc Josep Belver, ha puntualitzat a l'ARA.cat que els socialistes "sempre hem defensat el dret a decidir", però s'ha mostrat en contra de la constitució del Consell Assessor per a la Transició Nacional perquè "prejutja el resultat" del procés. "Si el que s'organitza és una cosa il·legal, no hi col·laborarem", afegeix, i reclama que es pacti la consulta amb l'Estat. Així mateix, Belver lamenta que "els ajuntaments ens hàgim d'estar posicionant sobre aquestes qüestions" i recorda que en el mateix ple el PSC va presentar una moció contra la crisi, un aspecte que veu més prioritari que el dret a decidir.

stats