Política 27/03/2015

El PSOE es compromet a excloure dels grups municipals els imputats quan passin a ser processats

Els socialistes rebutgen en el seu programa marc per a les municipals excloure de llistes els imputats fins que vagin a judici

Ara / Europa Press
2 min

MadridLa secretària de Política Municipal del PSOE, Adriana Lastra, ha aclarit aquest divendres que els socialistes no tindran en els seus grups municipals a persones que passin "d'estar imputades a processades i se'ls obri judici oral", en línia amb el seu codi ètic, que estableix que és en aquest punt en el qual una persona ha de dimitir dels seus càrrecs i no en el moment de la imputació. La dirigent socialista ha aclarit així el programa marc del PSOE per a les municipals, que diu que el partit es compromet a no portar a les seves llistes "a acusats i processats en procediments judicials", esquivant així referir-se als imputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RNE, Lastra ha defensat que en el processament és on hauria d'estar el llistó per a tots els partits. Així, ha subratllat que la imputació "és una figura de garantia processal" però que sovint dóna peu a un "linxament mediàtic". De fet, ha afirmat que li "fa mal" el "linxament" d'alcaldes o regidors "del partit que sigui" quan se'ls imputen per qüestions administratives, que són "la majoria dels casos".

És més, ha recordat el cas de la seva companya Elena Diego, a la qual van "linxar els mitjans" i que va dimitir del seu escó de senadora quan va ser imputada per un assumpte administratiu de quan va ser alcaldessa a Villamayor de l'Armuña (Salamanca) i del que ha estat absolta pel Suprem. Per això, ha demanat a "rigor" en l'ús dels termes, no només dels periodistes sinó també dels polítics. "A vegades juguem amb aquestes coses per linxar al contrari", ha reconegut.

"Arenga lamentable" de l'exdelegada d'Ocupació andalusa a Jaén

Lastra ha aprofitat per demanar disculpes en nom de tot el PSOE per l'actitud de la ja exdelegada d'Ocupació de la Junta d'Andalusia a Jaén, Irene Sabalete, i ha qualificat d'"arenga lamentable" les seves paraules instant els treballadors a fer campanya pel PSOE si volien conservar la feina. Segons ha dit, aquesta actitud no es correspon amb la del PSOE andalús ni del conjunt d'Espanya, i ha destacat que ha estat apartada de tots els seus càrrecs.

stats