Política 07/01/2015

El PSOE s'ofereix per fer classes "gratis" de democràcia interna a Podem

El número dos dels socialistes, César Luena, nega que estiguin copiant el partit de Pablo Iglesias

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El PSOE avisa que les plebiscitàries “fracturarien” la societat catalana

MadridDes de la irrupció de Podem és un fet que el PSOE ha fet un pas endavant per impulsar primàries i assemblees obertes a la militància i la resta de ciutadans, però els socialistes s'esforcen en negar que estiguin copiant algunes de les forces del partit liderat per Pablo Iglesias. Preguntat aquest dimecres per l'assumpte en roda de premsa a la seu de Ferraz, el número dos del PSOE, César Luena, ha defensat, a més, que tenen la "convicció que són el partit més democràtic d'Espanya". És més, s'ofereixen per fer classes "gratis" sobre com democratitzar un partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tots els partits d'una punta a l'altre, de dret a esquerra, de dalt a baix, quan vulguin els puc donar una classe resumida de com es democratitza un partit fins a les últimes conseqüències", ha assenyalat Luena. "Nosaltres estem a disposició d'altres partits per ensenyar-los el que és la democràcia, i gratis", ha afegit.

Fuig de fer paral·lelismes amb Grècia

Sobre l'efecte Syriza a Grècia i l'impacte que pot tenir a Espanya, el número dos del PSOE ha insistit que "no existeix cap paral·lelisme" entre els dos països, en la línia defensada tant pels socialistes com pel PP des de la convocatòria d'eleccions anticipades a Grècia amb la formació liderada per Alexis Tsipras -molt proper a Pablo Iglesias- al capdavant dels sondejos. Tot i això, no ha volgut aclarir amb quin partit estan a Grècia, després de la desfeta del Pasok i la formació d'un nou partit per part d'Andreu Papandreu. S'ha limitat a dir que estan amb els eurodiputats grecs de la Internacional Socialista, és a dir, els del Pasok.

Evitaran anar de la mà d'Iglesias en el tema de l'Hepatits C

El PSOE també intenta fugir de la imatge de Podem pel que fa la lluita perquè els medicaments per a l'Hepatitis C entrin per la Seguretat Social. Pablo Iglesias va mostrar-se disposat a donar suport a la querella anunciada pel secretari general del Partit Socialista de Madrid, Tomás Gomés, en contra del govern espanyol, el ministeri de Sanitat i la Comunitat de Madird si el pròxim Consell de Ministres no assegura els medicaments per a tots els pacients d'hepatits C que ho necessitin.

"No farem exhibicionisme en el tema de salut", ha assenyalat la secretària de Sanitat del PSOE, la consellera andalusa María José Sánchez Rubio, desmarcant-se també de la marxa convocada aquest dissabte a Madrid per part de pacients amb Hepatitis C i la que tenen prevista a Brussel·les.

stats