Política 23/06/2017

Puigdemont respon al govern espanyol que el Congrés té la carta en format electrònic des de divendres passat

Méndez de Vigo havia emplaçat el president de la Generalitat a tornar a enviar la missiva a Pastor

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la seva visita a Perpinyà

BarcelonaAquest migdia, el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha emplaçat el president de la Generalitat a tornar a enviar la carta a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, on Carles Puigdemont li demanava comparèixer a la cambra per explicar la seva proposta de referèndum. Puigdemont va enviar la carta la setmana passada, però la mateixa Pastor va assegurar que no l'havia rebut. Per Méndez de Vigo, el fet que el president de la Generalitat no truqués al Congrés per certificar que havia arribat la missiva demostra manca "d'interès" per comparèixer a la cambra baixa. "En el món on vivim ningú entén que es puguin enviar correus que no arriben a la seva destinació", ha afirmat el ministre en declaracions recollides per l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de Perpinyà, Puigdemont ha respost al portaveu del govern espanyol afirmant que al Congrés tenen la carta en què demana comparèixer des de divendres passat i que els la van fer arribar en format electrònic. "El senyor Méndez de Vigo deu viure en l'era de les cartes i del telègraf perquè hi ha una cosa que es diu correu electrònic, i fa una setmana que el tenen", ha insistit. En aquest sentit, Puigdemont ha acusat l'Estat de tenir "un problema de democràcia" i de "confusió de poders" perquè "no és gaire normal que una carta que envio al poder legislatiu la contesti l'executiu".

El president de la Generalitat ha participat a l'acte de traspàs de la presidència de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, que estava en mans de la regió d'Occitània i que en els propers 18 mesos assumirà Catalunya. Puigdemont ha posat en valor aquests espais perquè es poden "mobilitzar recursos que van directament a polítiques estructurals de futur".

En l'acte, el president de la Generalitat; la presidenta d'Occitània, Carole Delga, i la de les Illes Balears, Francina Armengol, han signat el full de ruta Euroregió 2020. Puigdemont ha explicat que l'aposta per als pròxims anys és, entre d'altres, "contribuir al desenvolupament sostenible" del territori i aprofundir "en la identitat regional".

stats