Política 23/06/2017

Puigdemont: "El dia 2 d’octubre el Govern començarà a implementar els resultats del referèndum"

El president de la Generalitat assegura en un article a 'El Punt Avui' que les "amenaces de l’Estat, la pressió judicial i la intoxicació mediàtica no aturaran" la seva voluntat

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont

BarcelonaLa determinació del Govern amb el referèndum és clara, vistes les reiterades declaracions dels seus representants. Aquest divendres ha estat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui en un article a 'El Punt Avui' titulat 'Votar per higiene democràtica', ha subratllat que els resultats del referèndum es començaran a implementar "a partir del 2 d'octubre".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La capacitat de fer efectius els resultats l'endemà de la votació –especialment si guanya el 'sí'– és una de les grans incògnites que envolta el referèndum, més enllà de si les garanties són suficients per considerar-lo vinculant. Puigdemont està convençut que, efectivament, "estarà fet amb totes les garanties" i també serà vinculant, perquè s'implementarà el que surti de les urnes.

A l'article, el cap de l'executiu defensa la "legitimitat democràtica" de la convocatòria del referèndum: per la majoria parlamentària i com a resposta a les "amenaces de l'Estat".

La legitimitat "creix cada dia quan veiem un Estat que no només no vol negociar i pactar, sinó que persegueix judicialment qui vol posar urnes, que és capaç d’esborrar la separació de poders per aturar la voluntat del poble de Catalunya i que fins i tot usa les seves clavegueres per intentar desprestigiar dirigents polítics amb mentides i difamacions", apunta Puigdemont.

stats