Política 30/08/2016

Puigdemont es reunirà amb tots els grups per encarar la qüestió de confiança: començarà per la CUP

Munté assegura que seran trobades per "intercanviar opinions" però no per negociar

Núria Orriols
2 min
Puigdemont promet deixar el país “a les portes” de l’estat propi en any i mig

BarcelonaQueda menys d'un mes per a la qüestió de confiança i el president, Carles Puigdemont, comença a preparar el terreny. Després de les vacances d'estiu, aquest dimarts el Govern s'ha tornat a reunir com fa habitualment cada dimarts i el president ja ha comunicat formalment la seva intenció de tornar a posar a prova la confiança del Parlament el pròxim 28 de setembre. Es tracta d'un tràmit formal, ha explicat la portaveu de l'executiu, Neus Munté, en roda de premsa, però un pas necessari abans d'informar-ne la mesa del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté ha anunciat que Puigdemont té la intenció d'iniciar una ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris per encarar la qüestió de confiança, unes trobades que s'iniciaran amb la CUP. L'única formació, de fet, disposada a donar suport al full de ruta independentista del Govern.

Munté no ha concretat el dia i l'hora de la reunió de Puigdemont amb l'esquerra anticapitalista però ha assegurat que serà aquesta setmana o l'inici de la vinent. Una trobada que per a Munté servirà per "intercanviar opinions sobre la qüestió de confiança" i no una negociació. Les trobades s'iniciaran amb la CUP, ha dit, i acabaran amb Junts pel Sí. "Seran trobades que no tenen un component de negociació sinó que busquen aquest intercanvi de valoracions", ha assegurat.

Sobre si prèviament Puigdemont es reunirà amb el vicepresident, Oriol Junqueras, Munté ha assegurat que hi ha un "contacte permanent" amb el líder republicà per afrontar el debat de la qüestió de confiança.

Posar data al RUI és "prematur"

La portaveu, tal com ha estat fent en els darrers mesos, ha assegurat que el Govern està "obert" a parlar "de tot" i, per tant, també a introduir canvis en el full de ruta per incloure-hi el referèndum unilateral d'independència (RUI). Ara bé, Munté ha asseverat que és "prematur" parlar de celebrar-lo el juny de 2017 tal com va suggerir la CUP ara fa uns dies.

stats